Efter 14 år i DR har Mette Walsted Vestergaard sagt op og skal fremover være selvstændig.

I otte år var hun vært på TV Avisen, og siden 2013 på Radioavisen. Men fra det nye år er det slut mellem Mette Walsted Vestergaard og DR. Hun skal være selvstændig.

Det skriver hun på Twitter torsdag formiddag.

»Det er noget, jeg har tænkt på længe. Jeg har altid gerne ville lave kommunikation og komme mere ud i erhvervslivet. Så jeg skal lave noget, jeg allerede laver nu – nemlig være ordstyrer, hjælpe med at planlægge konferencer og hjælpe folk til at blive bedre til at kommunikere,« uddyber den 42-årige Walsted Vestergaard til BT.

»Derudover skal jeg lave små tv-produktioner til web med interviewprogrammer,« tilføjer hun.

Mette Walsted Vestergaard fortæller, at det er noget, hun har planlagt gennem længere tid og allerede har flere aftaler i stand.

»Nu synes jeg, det er på tide. Mine børn er blevet større, jeg har lagt en plan for det, fået lavet en hjemmeside og sparet sammen. Jeg glæder mig til at komme i gang!« siger hun.

Privat danner Mette Walsted Vestergaard par med fotografen Jan Grarup. Her ses de til jubiliæumsmiddag for Røde Kors den 11. september 2014. Vis mere

Mette Walsted Vestergaard har to børn på tre og fem år fra ægteskabet med Mikael Kristiansen, som hun blev skilt fra i 2013. I dag danner hun par med fotografen Jan Grarup.

I løbet af efteråret har flere store profiler vinket farvel til DR – blandt andet Sisse Fisker og Nina Munch-Perrin – men det har intet med Walsted Vestergaards beslutning at gøre:

»Jeg synes, det er sejt, det de har gjort, men det har ikke haft noget med det at gøre. Det er som sagt noget, jeg har planlagt gennem længere tid.«