Det sendte chokbølger igennem Counter-Strike-verdenen, da det fredag middag kom frem, at verdensstjernen Nicolai 'dev1ce' Reedtz forlod Astralis til fordel for svenske NiP.

Efter fire Major-titler, et hav af andre trofæer og et stempel som en af klodens bedste spillere var det nemlig danskerens eget ønske at komme væk.

Han ville hjem til Sverige og til Stockholm, hvor han til daglig bor, for at blive en del af den legendariske svenske organisation Ninjas in Pyjamas, også kendt som NiP.

Men det var ikke nogen gratis omgang for det svenske hold at købe 'dev1ce' fri. Det erfarer B.T.

Foto: Kevin C. Cox
Vis mere

For ifølge B.T.s oplysninger måtte holdet nemlig punge ud med i omegnen af en million dollar – svarende til lidt over seks millioner danske kroner – i alt for verdensstjernen, der havde kontraktudløb med Astralis ved udgangen af 2021.

Det må siges at være en historisk stor transfer for en Counter-Strike-spiller.

Hverken Astralis eller NiP ønsker over for B.T. at kommentere på beløbet.

Til sammenligning solgte Astralis i oktober sidste år Patrick 'es3tag' Hansen til amerikanske Cloud9 for lidt under 3,2 millioner kroner i det, der dengang blev betegnet som en monsterhandel.

Det er da heller ikke 'hr. hvem som helst', som fremover kommer til at optræde i den svenske NiP-trøje.

25-årige Nicolai 'dev1ce' Reedtz betegnes som en af verdens største Counter-Strike-spillere gennem tiderne og har de seneste seks år været i top-fem på den officielle liste over verdens bedste – dog uden at ramme det øverste trin.

I et interview med B.T. fortalte han for nylig, at han fortsat går efter at blive kåret til den absolut bedste, men det bliver fremover for svenske NiP, at det mål skal opnås.

Astralis indtager i øjeblikket en andenplads på verdensranglisten, mens NiP er placeret som nummer 11.