Det var en handel af de helt store, der torsdag formiddag blev offentliggjort.

Den danske Counter-Strike-stjerne Patrik 'es3tag' Hansen skifter inden længe Astralis ud med organisationen Cloud9, og i den forbindelse kunne det danske hold oplyse, at det var en af historiens dyreste handler, der var indgået – uden at de kunne gå i nærmere detaljer.

Men lige præcis det har Cloud9's general manager, Henry Geer, gjort. Som ved alle andre handler, han har indgået, oplyser han nemlig sin Twitter-profil, hvor meget aftalen løber op i.

Tordsdag aften skriver han således, at frikøbsbeløbet og lønnen løber op i intet mindre end 2,1 millioner dollars svarende til lidt over 13,3 millioner danske kroner. Det oplyses dog ikke, hvordan det beløb er fordelt.

Men ifølge B.T.s oplysninger fordeles de mange, mange millioner således, at Astralis modtager i underkanten af 3,2 millioner kroner, mens resten er til Patrik 'es3tag' Hansens løn over de næste tre år.

Det stemmer også overens med de oplysninger, TV 2 har.

Det betyder altså, at den danske stjerne får godt og vel 10 millioner kroner i løn over de næste tre år svarende til en månedsløn på omkring 277.000 danske kroner.

Henry Geer oplyser samtidig i et Twitter-svar, at begge beløb vil kunne stige yderligere baseret på præstationsbonusser.

Det er under alle omstændigheder et kæmpe lønhop for 'es3tag', der nu kan se frem til at repræsentere en organisation, der er i en genopbygningsfase med et spritnyt mandskab, og som inden længe skal deltage i anden sæson af den store turnering Flashpoint.

Men inden da venter der en sidste opgave iført Astralis-trøjen for danskeren.

Han er således at finde på serveren, når Astralis torsdag aften indleder turneringen DreamHack Open Fall mod ærkerivalerne fra Heroic. Et opgør mellem verdensranglisten nummer ét eller to.

Opgøret spilles klokken 20.00.