Inden længe kan du komme indenfor og opleve vaskeægte feriestemning hos et nyt spisested ved Åboulevarden – Elle Belle.

Det er ejerne bag den populære restaurant SyvNi13, der står bag den nye madbar. For det er nemlig ikke en almindelig restaurant, slår de fast.

»Vi kalder det en madbar eller et spisested, fordi stemningen skal være mere løssluppen end på en restaurant – lidt som man kender det fra Spanien og Portugal eksempelvis,« siger Kalle Møller Jensen, partner i SyvNi13 og Elle Belle, til B.T.

Derfor kommer der heller ikke en tjener ned til bordet og noterer, hvad du gerne vil bestille. Det foregår som høflig selvbetjening i baren, ligesom hvis du er ude at drikke en øl.

Der kommer også til at være gang i musikken. For det nye spisested vil være mere end bare, ja, et spisested. De vil også være stedet, man tager hen, inden man rammer nattelivet.

Og så skal det være til budgetvenlige priser.

»Hele missionen er at gøre det til et sted, hvor vi kan levere det bedste produkt til billige penge – så på den måde vil vi strømline det hele, og det gør vi blandt andet ved at være færre på arbejde, så folk i stedet kommer op til os i baren.«

Retterne minder måske for mange om en form for tapas, siger Kalle Møller Jensen. Men det er ikke tapas, selvom menukortet byder på flere mindre retter, som man kan vælge og vrage i.

De er ved at lægge hånd på de sidste detaljer bag den nymalene blå facade, inden de slår dørene op til en »stresstest« af Elle Belle i næste uge.
De er ved at lægge hånd på de sidste detaljer bag den nymalene blå facade, inden de slår dørene op til en »stresstest« af Elle Belle i næste uge. Foto: Privatfoto
Vis mere

Alle retterne ligger på omkring 40 til 120 kroner, og de anslår, at hver spisende gæst formentlig bestiller tre-fem retter. Det er også delevenligt, selvom rammerne altså ikke er så faste.

Det hele er dermed noget mere løst og afslappet end på SyvNi13, hvor menuen er fast og stemningen passer mere ind i et fine dining-koncept.

På Elle Belle er maden også en kombination af flere køkkener. Der er både spanske, italienske og franske elementer foruden det nordiske.

Og så er der fokus på det grønne køkken og fiskeretter – hovedfokus er ikke på kød, selvom det indgår i nogle af retterne.

»Der er frit valg på alle hylder, og overordnet set vil vi gerne skabe den der gode feriestemning, hvor man kommer indenfor og glemmer det dårlige vejr og hunden, der har skidt på gulvtæppet derhjemme. Der skal bare være godt humør,« siger Kalle Møller Jensen om konceptet.

De håber at kunne knække koden i forhold til at spise ude, så aarhusianerne både vil spise aftensmad, men også vil blive hængende og købe en flaske vin.

Allerede i næste uge starter den første »stresstest« af Elle Belle, når de for første gang lukker gæster indenfor 15.-18. december. Det bliver første gang, de selv tester lokaler og køkken.

»Vi skal lige lære det hele at kende, og så glæder vi os til at få feedback fra vores gæster.«

Deres mad og drikke er inspireret af »gode ferie vibes og generel velsmag,« skriver Elle Belle på deres hjemmeside. Retterne anrettes i delevenlige forretsstørrelser.
Deres mad og drikke er inspireret af »gode ferie vibes og generel velsmag,« skriver Elle Belle på deres hjemmeside. Retterne anrettes i delevenlige forretsstørrelser. Foto: Privatfoto
Vis mere

Officielt åbner Elle Belle ved Åboulevarden lige ved siden af Briancon og Bardok 5. januar 2022. Så der er rig mulighed for at søge tilflugt fra vintervejret i starten af det nye år.

Der er i øvrigt også flere priseksempler og retter på Elle Belles hjemmeside.

Andre læser også