Der er knap et år til, at det kæmpestore, røde murstensbyggeri Nicolinehus er færdigt på Aarhus Ø.

Alligevel kan bygherrerne fra Bricks snart sætte et 'udsolgt'-skilt foran byggepladsen.

Der er nemlig kun 11 ejerlejligheder tilbage i Nicolinehus ud af i alt 181.

Og da endnu en underskrift forleden landede på en købsaftale i Nicolinehus, rundede salgssummen af solgte lejligheder i byggeriet også en milliard danske kroner. Det oplyser Nicolinehus i en pressemeddelelse.

Det glæder bygherrerne, at salget er gået både hurtigere og bedre end forventet.

»Vi er naturligvis ovenud lykkelige for at runde denne milepæl, knap et år før byggeriet er færdigt. Den tillid til projektet og begejstring for byggeriet, som vi oplever, er overvældende,« siger Martin Busk, der er partner i Bricks.

Det er ikke den første milliardhandel, virksomheden er en del af.

Faktisk er det kun få uger siden, Bricks kunne offentliggøre, at den del af Nicolinehus, der rummer lejelejligheder, erhvervs- og butikslokaler, var blevet solgt til Formuepleje for knap en milliard kroner.

Det betyder altså, at det samlede byggeri på 40.000 kvadratmeter – samt 25.000 kvadratmeter kælder – stort set er solgt.

Danbolig Aarhus City har stået for salget af lejlighederne i Nicolinehus.

»Det er helt ekstraordinært, at vi kan melde tæt på udsolgt, knap et år før boligerne er indflytningsklar,« siger Birgitte Agerskov Bro, der er indehaver og ejendomsmægler i danbolig Aarhus City.

Og de møder da også ros fra bygherrene.

»Vi må ganske enkelt tage hatten af for det arbejde, som vores ejendomsmæglere fra danbolig har gjort. Fra dag ét har de været engagerede og formået at formidle salget af boliger, som jo endnu ikke er opført,« siger Martin Busk.

Ifølge ejendomsmægleren bliver det alle typer af mennesker og i alle aldre, der flytter ind i Nicolinehus i 2022.

Hvis man drømmer om at flytte ind i Nicolinehus, er det dog stadig muligt, selvom man ikke skulle få fingrene i en ejerlejlighed.

60 lejeboliger i den nordlige del af Nicolinehus vil nemlig blive udbudt i efteråret.