De desperate redningsaktioner fortsætter hos den tidligere så populære restaurantkæde Jensen Bøfhus.

Det 35 år gamle blødende bøfhus har haft nedtur efter nedtur siden 2012, og endnu engang har nye ejere måttet skyde millioner i den pressede restaurantkæde.

I Jensens Bøfhus' regnskab for 2018, står det - ifølge fyens.dk - klart, at bøfkæden fik et driftsunderskud på hele 63 millioner kroner sidste år, mens omsætningen faldt med 16 procent til 481 millioner kroner.

Underskuddet er trods alt noget mindre end i 2017, hvor det lød på hele 138 millioner kroner.

Det skyldes, at en række fynske erhvervsfolk i 2018 købte det kriseramte bøfhus, hvorefter en række kreditorer eftergav en samlet gæld på 132 millioner kroner.

Derudover smed de nye ejere frisk kapital ind i kæden i form af 25 millioner, hvilket teknisk set medførte, at Jensens Bøfhus kom ud af 2018 med et overskud på 66,7 millioner kroner - deres første overskud i syv år.

Overskuddet skyldtes dog kun den firnurlige regnskabsteknik, og nu viser det sig, at det ikke kun var sidste år, at de nye ejere har måttet have pengepungen op af lommen for at sikre Jensens Bøfhus' overlevelse.

Så sent som for to måneder siden skød de yderligere 20 millioner kroner efter bøflæden, hvilket lige akkurat har fået egenkapitalen til at gå i plus.

I slutningen af 2018 foretog Jensens Bøfhus en markant udrensning af kæden og skiftede hele bestyrelsen ud, mens også restaurantens stifter Palle Skov Jensen trådte helt ud af sit livsværk.

Anders Nikolaisen blev administrerende direktør for den pressede kæde den 1. januar og påpeger over for fyens.dk, at han er meget fokuseret på at skabe sorte tal på den daglige drift, og at de ekstra 20 millioner giver ham ro til netop dette.

»Det giver ro på bagsmækken i forhold til den daglige drift af virksomheden. Ejerne har set på den udvikling, der har været igennem det seneste halve år og den plan, der er lagt for fremtiden. Så har de vurderet, at det var rigtigt at reetablere egenkapitalen nu, så vi kan få de fordele, som det også kommer til at give,« siger han.

Hele seks Jensens Bøfhus-restauranter er blevet lukket i løbet af det seneste år, mens yderligere fire er på lukkelisten.

Der er nu 'blot' 23 restauranter tilbage i Danmarks samt otte i Sverige og to i Norge. To af restauranterne i Sverige er dog på lukkelisten sammen med den nyligt lukkede restaurant i Skagen og en restaurant i Esbjerg.

Anders Nikolaisen understreger over for fyens.dk, at de overlevende restauranter alle giver overskud.

Kæden har årligt tre millioner gæster og cirka 1.000 ansatte.

Ifølge Anders Nikolaisen forventer kæden at ansætte mere personale i restauranterne i fremtiden, da han ikke er tilfreds med den service, som bliver ydet til deres gæster i dag.