Henrik Sørensen har virksomheden Desmi, der har eksisteret i 185 år. Virksomheden har aldrig lavet så mange penge, som den gør lige nu, og Henrik Sørensen pønser nu på at sælge sin ejerandel.

En handel, der kan gøre ham og familien til milliardærer.

Det skriver Finans.

Det seneste år er omsætningen og indtjeningen det højeste, den nogensinde har været. Regnskabet for 2019 viser, at Desmis omsætning fra året før på 900 millioner kroner var steget til 1,6 milliarder i 2019.

Direktør Henrik Sørensen, Desmi, Nørresundby.
Direktør Henrik Sørensen, Desmi, Nørresundby. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Overskuddet efter skat er mere end femdoblet til 230 millioner kroner. Af de mange millioner bliver 130 millioner kroner udbetalt til ejerne.

Det er selvfølgelig tal, der glæder ejer og direktør Henrik Sørensen:

»Vi er meget tilfredse med de fremskridt, som vi har set i 2019 på flere niveauer. Der ligger en rigtigt god indsats bag, som jeg vil takke alle vores dedikerede kolleger for,« siger han i en pressemeddelelse ifølge Finans.

Virksomheden startede i 1834, hvor den blandt andet producerede kirkeklokker og kakkelovne. Men i dag sælger Desmi pumpeløsninger til skibs- og offshore-industrien på de globale markeder, og det har altså vist sig at være en god forretning.

Tidligere på året blev Handelsbankens corporate finance-afdeling hyret til at finde en køber til Desmi, som Henrik Sørensen og familien ejer 80 procent af.

En handel, der med al sandsynlighed vil gøre Henrik Sørensen og familien til milliardærer.

Desmi ligger i Nørresundby og har 900 ansatte.

Henrik Sørensen har været topchef i virksomheden siden 1996.