Helle Thorning-Schmidt forlader sit job. Hun ønsker at indlede en professionel bestyrelseskarriere.

Helle Thorning-Schmidt stopper til sommer som direktør for det internationale Red Barnet for at indlede en bestyrelseskarriere.

Det oplyser Red Barnet i en pressemeddelelse.

Tidligere fredag er det kommet frem, at den tidligere statsminister har sagt ja til at blive indstillet til Vestas' bestyrelse.

Red Barnet skriver, at Thorning-Schmidt er blevet indstillet til "en række bestyrelsesposter i store internationale virksomheder".

Desuden ønsker hun at dedikere mere tid til arbejdet i en række europæiske og globale tænketanke, lyder det.

»Det har været et privilegium at arbejde sammen med dedikerede kolleger over hele verden, hvor vi i fællesskab har arbejdet for at reformere og modernisere Save the Children (Red Barnet, red.). Jeg kommer til at savne alle,« udtaler Thorning-Schmidt i pressemeddelelsen.

Helle Thorning-Schmidt tiltræder Vestas' bestyrelse i april. Her kan hun se frem til et årligt honorar på 400.000 kroner for sit arbejde, viser referatet fra seneste generalforsamling i virksomheden.

Helle Thorning-Schmidt har erfaring fra både EU-Parlamentet, hvor hun sad i fem år fra 1999.

I 2005 blev hun valgt ind i Folketinget og blev kort efter formand for Socialdemokratiet, hvor hun sad som statsminister fra 2011 til 2015, inden hun mistede magten til Lars Løkke Rasmussen (V).

Hendes mand, Stephen Kinnock, er i dag valgt ind i det britiske parlament for partiet Labour.

/ritzau/