Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Det er måske være svært at finde de lyse stunder for de tidligere ansatte i det konkursramte flyselskab Great Dane Airlines. Men fredag har en potentiel ny arbejdsgiver meldt sin interesse i at ansætte flypersonale fra det nu tidligere nordjyske flyselskab.

Ifølge Dagbladet Børsen er det norske lavprisselskab Norwegian interesseret i at rekruttere kabinepersonale fra Great Dane Airlines.

»Vi skal rekruttere knap 150 kabinefolk i løbet af det næste halve år til basen i København, hvor vi har planer om næsten at fordoble vores kapacitet i løbet af det kommende år – fra nu seks fly til 10-12 fly i 2022,« siger Andeas Hjørnholm, der er kommunikationschef i Norwegian Danmark og uddyber:

»Generelt har vi ikke problemer med at få de folk, vi skal bruge, men branchen i Danmark er jo ikke så stor, og vi ved, at der er masser af virkeligt dygtige folk i det nu tidligere Great Dane, som vi gerne vil høre fra.«

På Norwegians rekrutteringshjemmeside fremgår det da også, at selskabet søger kabinepersonale til København. Og der er oprettet et særligt rekrutteringsspor for de tidlige ansatte i Great Dane Airlines.

Det var 11. oktober, det kom frem, at Great Dane Airlines ikke havde mere luft under vingerne og måtte begæres konkurs.

»Vi har haft de mest fantastiske medarbejdere. Det ved jeg godt, der er så mange, der siger, men de har virkelig været omstillingsparate. De har fløjet i Danmark, de har fløjet ruteflyvning i Vietnam, de har været kastet rundt, de har været hjemsendt, de har været gået ned i løn,« fortalte en følelsesmæssigt påvirket direktør, Thomas Hugo Møller, til B.T. få dage efter konkursen.

Great Dane Airlines blev stiftet i 2018 og havde hovedsæde i Aalborg. Flyselskabet rådede over 90 medarbejdere og tre fly.