Det populære femstjernede badehotel Ruths Hotel i Skagen har valgt at fritstille sin køkkenchef, som ellers var udset til at skaffe Michelin-stjerner til Nordjylland.

»Det har været hårde arbejdsbetingelser de seneste par måneder, og jeg har nok ikke leveret det, der forventes, i den sidste periode. Men det er et stort hus, hvor der har været udskiftninger på en del nøglepladser lige nu, så det har også været utrolig svært at levere,« siger 33-årige Peter Frydkjær til Nordjyske.

Køkkenchefen tiltrådte 1. maj sidste år. Han havde før ankomsten til Ruths Hotel primært arbejdet i Norge, bl.a. på Bagatelle, Lille B og som køkkenchef på Lysebu.

Peter Frydkjær forklarer også til avisen, at han nok ville have stoppet inden for en overskuelig periode, men at han oprindelig havde planer om at tage denne sommer med.

Ruths Hotel i Skagen.
Ruths Hotel i Skagen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

Ruths Hotel har haft flere udskiftninger på køkkenchefposten de seneste år, siden Dennis Juhl Jensen i 2017 sagde op og grundlagde sin egen Restaurant Textur.

Derefter skulle Jakob Spolum have leveret Michelin-stjernerne, men han savnede bylivet og sagde op efter ni måneder. Efter ham kom så den nu fritstillede køkkenchef, Peter Frydkjær, og hans afløser er allerede fundet.

Det drejer sig om Jack Cramer. Han har tidligere været køkkenchef på Brøndums Hotel i Skagen fra april 2013 til april 2016 og de seneste tre år køkkenchef på Hotel Royal i Aarhus.

Foruden gourmetrestauranten har Hotel Ruth 54 værelser og en wellnessafdeling. Hotellet har især travlt i sommersæsonen, hvor det henter caírka 70 procent af årets omsætning. Året rundt er der 35 medarbejdere, men i juli er der 110.