Lyt til artiklen

Hun er nærmest født ind på det landshold, som i næste uge får EM-feberen til at rase fra Skagen til Gedser.

Som datter af landsholdslegenden Lars Høgh er tv-vært Josefine Høgh vokset op med drengene i rødt og hvidt. Hun har endda selv spillet fire landskampe for kvindelandsholdet. Nu får hun æren af at være vært på DRs store EM-dækning.

»Det betyder meget for mig, fordi fodbold er så stor en del af mig. Særlig landsholdet har altid været noget specielt. Jeg husker jo tilbage på en masse fede landsholdsminder, både som barn og nu som voksen, og på den måde bliver det et fast holdepunkt – både for mig, men også for så mange andre mennesker,« fortæller en stolt Josefine Høgh.

Fodboldglæden og den enorme kærlighed til landsholdet nærmest skinner ud af den smilende tv-vært – og stoltheden er lige så stor, som da hun selv var i DBU-trøjen.

De to tv-værter fra TV 2 og DR Lasse Sjørslev og Josefine Høgh blev 28. december 2019 viet i Sankt Laurentii Kirke i Kerteminde på Fyn.
De to tv-værter fra TV 2 og DR Lasse Sjørslev og Josefine Høgh blev 28. december 2019 viet i Sankt Laurentii Kirke i Kerteminde på Fyn. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Selvfølgelig har det også noget at gøre med, at min far i mange år har været en del af landsholdet, både som spiller og målmandstræner, og ikke mindst at jeg selv har spillet på det danske kvindelandshold. Jeg ved, hvordan det er at repræsentere sit land – det er kæmpestort.«

Men kan man være kritisk og hård som journalist, når man skal behandle et fodboldhold, hvor farmand er ansat, og flere gode bekendte er i startopstillingen? Det mener Josefine Høgh, som sætter en ære i at gøre forskel på privat- og arbejdsliv.

»Jeg er opvokset i en fodboldfamilie og har selv spillet i 20 år af mit liv, så jeg har jo færdedes i fodboldverdenen altid, og derfor har jeg også mødt mange spillere og trænere på tværs af det. Jeg har en god relation til mange, men jeg har ikke forhold, hvor jeg ses privat med nogen,« siger hun og fortsætter:

»Når jeg er på arbejde, er jeg 100 procent professionel i min rolle. Jeg ved, hvor grænserne går. Det gør min far også. Vi er helt afklarede omkring, hvornår vi er far og datter, og hvornår vi er i vores professionelle roller. De linjer er meget tydeligt kridtet op.«

Med det på plads glæder Josefine Høgh sig bare til at dække EM, og så endda på hjemmebane til en historisk og unik begivenhed.

»Jeg synes, at der er så mange ting i det her, der er så stort. Helt grundlæggende er det en begivenhed, som jeg er ufattelig stolt og taknemmelig over at være en del af arbejdsmæssigt.«

Og med det momentum, som Josefine Høgh mener, at herrelandsholdet har, kan det blive en lang sommer på job, der måske strækker sig helt ind i begyndelsen af juli.

»Jeg har kæmpestore forhåbninger til Danmark. Det, vi ser fra dem lige nu, er fantastisk. Det er en spændende trup. Jeg har en klar forventning om, at Danmark går videre som etter eller toer i gruppen. Jeg drømmer selvfølgelig om, at de hiver trofæet hjem, men hvis det også skal være lidt realistisk, så ville en semifinale være for vildt.«

Som vært bliver Josefine Høgh under slutrunden bakket op af et eksperthold bestående af landsholdslegenderne Flemming Povlsen, Lars Jacobsen og Peter Schmeichel i studiet.