Er du en af de mange danskere, der ikke har sikret sig en billet til de danske EM-kampe i Parken, men stadig gerne vil i ægte slutrunde-stemning? Så er der godt nyt.

Den politiske aftale, der natten til tirsdag blev indgået mellem regeringen og en række partier, åbner nemlig muligheden for, at danskerne kan samles om storskærme for at se fodbold.

Det har længe været håbet, at der rundt omkring i landet kan afholdes en række storskærmsfester i forbindelse med EM, der skydes i gang om tre uger.

Der har dog været stor usikkerhed om, hvorvidt arrangementerne kan gennemføres på grund af de nuværende forsamlingsrestriktioner, men det åbner nattens politiske aftale nu for.

Foto: Asger Ladefoged
Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

De ni aftalepartier er nået til enighed om at lempe en række forsamlings-restriktioner, der ellers er planlagt til 1. juli, før tid, når det gælder fanzone-arrangementer i København.

Det betyder, at sektioneringskravet for stående publikum ved udendørs-arrangementer i hovedstaden hæves til 500.

Samtidig lempes arealkravet til to kvadratmeter. Det betyder, at der skal være afsat minimum to kvadratmeter til hver person, der gæster de mulige fanzone-fester under EM.

I København var der oprindeligt planlagt storskærmsarrangementer ved Ofelia Beach samt Rådhuspladsen og ved Øksnehallen. Men det var, før coronapandemien brød ud.

Det er endnu uvist, præcis hvordan arrangementerne i hovedstaden kommer til at tage sig ud, og hvor mange der bliver, lyder det fra de danske EM-arrangører tirsdag formiddag efter nattens aftale.

I genåbningsaftalen nævner partierne specifikt fanzone-arrangementer i København, men ikke arrangementer i resten af landet.

I Aalborg vil man kunne se dem på storskærm i Kildeparken i forbindelse med arrangementet "Sommer I Kilden". Her er man klar til i første omgang at lukke 500 siddende gæster ind. For at deltage skal man have billet.

Aarhusianerne får også mulighed for at mødes og se Danmarks kampe. Det sker ved Musikhuset i forbindelse med "Aarhus Åbner Op". Det bliver også et siddende arrangement, hvor der vil være to sektioner med 500 personer i hver. Her skal man også have billet for at deltage.

I hverken Aarhus eller Aalborg har nattens politiske aftale indtil videre ændret på afviklingsplanerne.