Superligaen i denne sæson er spændende til det sidste, og guldet kan ende i hele tre klubber med bare to runder tilbage.

Inden søndagens pointtab for de to tophold FC Midtjylland og Brøndby var FC Midtjyllands direktør, Claus Steinlein, i studiet hos TV3 Sport for at tale om guldkampen mod især Brøndby, efter de blågule senest vandt det indbyrdes opgør med 3-1 på Brøndby Stadion, og han afviste inden det uafgjorte resultat mod Randers, at der var ved at gå gummiben i den i Herning.

»Jeg synes, det er fedt for Superliga-produktet, at vi er, hvor vi er. Jeg ville da ønske, at vi havde været foran med mange flere point. Vi har hele vejen igennem – modsat for eksemplet Brøndby, der fik gummiben i 2018 – meldt ud, at vi er her for at vinde titler, vi er her for at vinde trofæet,« siger han til TV3 Sport og tilføjer:

»Det er ikke så længe siden, at vi mødte FCK på hjemmebane, hvor vi, hvis vi havde haft gummiben, kunne være kommet under pres, men der spiller vi FCK ud af banen og spiller måske en af de bedste kampe i næste kamp mod Nordsjælland på hjemmebane. Så for mig er det lidt os selv, vi kæmper med. Hvis vi undervurderer vores modstander, er vi der måske ikke 100 procent. Det synes jeg måske ikke, det var mod Brøndby, men det var det måske ude mod Nordsjælland for 14 dages tid siden,« forklarer Steinlein.

Situationen i denne sæson kan til forveksling minde om guldduellen i 2018 mellem netop FC Midtjylland og Brøndby, hvor midtjyderne dengang kom fra baghjul og tog mesterskabet i en afslutning, hvor Brøndby formøblede det hele i den berømte kamp mod Horsens i næstsidste spillerunde.

Claus Steinlein ser forskelligt på det scenario for tre år siden og nu, fordi han mener, at FC Midtjyllands seneste mesterskaber har en vis betydning.

Det gik især op for ham under en samtale med hans datter.

»Brøndby havde ikke vundet titler i mange år, som jeg lige har joket med min datter med. Hun er født i 2004 og havde spurgt, om Brøndby nogensinde havde været en storklub, så vi vidste godt, at det var en klub, der var lidt sårbar og havde en kæmpe historik, men som ikke havde vundet titler, og så gik vi bevidst ud for at se, om vi ikke kunne køre lidt på dem og give dem lidt gummiben,« siger Steinlein og fortsætter:

»Jeg siger ikke, at det var det, vi sagde, der gjorde det, men de blev en lille smule pressede og nervøse. Det så man i Horsens, og der fik vi lige vristet det fra dem, og der synes jeg, at vi er et andet sted som klub. Vi har vundet tre titler i de sidste tre år, vi har vundet fire titler i de sidste seks år, så vi står et andet sted. Vi kan godt leve uden en titel. Det er ikke det, vi står op for, men vi har vundet titler. Vi er inde i en god periode, så vi har bryst nok til at sige, at vi skal have denne titel.«

Efter tv-interviewet spillede FC Midtjylland 1-1 mod Randers, mens Brøndby tabte i Parken til FC København, der også stadig har mulighed for at tage guldet.