Millioner af spillere verden over sidder formentlig nu og stirrer rådvilde på deres computerskærme.

Det ekstremt populære computerspil 'Fortnite' gik søndag i sort.

I længere tid har et ur i spillet talt ned, mens en raket har stået og ventet. Da uret søndag aften, dansk tid, tikkede ned på de sidste sekunder, og raketter på skærmen blev fyret af, blev spillet suget ind i en portal, skriver Forbes.

Spiller du 'Fortnite'? Så hører B.T. gerne fra dig. Tip os på 1929@bt.dk

Tilbage kan de over 250 millioner registrerede brugere blot stirre direkte ind i et sort hul. 'Fortnite' kan ikke længere spilles.

Samtlige af spillets opslag på sociale medier er slettet, skriver internationale medier.

Også på spillets Twitter-konto er alle opslag væk. I stedet streames billedet af det sorte hul, som lukkede ned for spillet.

Søndag aftens sorte hul fremkom i forbindelse med et stort anlagt event kaldet 'The End' (slutningen, red.). Spileksperter på gaming-hjemmesider spekulerer nu i, om der blot er tale om en omfattende opdatering af spillet. Og det kan være derfor, at spillet nu er lukket ned. Midlertidigt.

Sådan ser det ud, når spilleren bevæger sig rundt i Fortnite-universet. Foto: YouTube
Sådan ser det ud, når spilleren bevæger sig rundt i Fortnite-universet. Foto: YouTube
Vis mere

Men tilbage sidder frustrerede og undrende 'Fortnite'-spillere. Flere brugere beskriver på sociale medier, hvordan de natten til mandag, dansk tid, håbefuldt har stirret i timevis på den sorte skærm.

Andre beskriver, at de bliver sønderknuste, hvis deres kontoer i værste fald skulle blive slettet.

'Jeg sværger, hvis jeg mister min konto på grund af begivenheden 'The End', så græder jeg mig i søvn, fordi jeg spildte mine penge på det her spil,' skriver en spiller med Twitter-navnet @Nate58950280

Og penge, det er der i 'Fortnite'. Ikke blot udviklerne bag, Epic Games, har skovlet dem ind.

Tilbage i juli vandt den 16-årige amerikaner Kyle Giersdorf (under navnet 'Bugha', red.) 20 mio. kr. efter en VM-sejr. Det skete i en turnering i New York, hvor den samlede præmiesum var på 200 mio. kr.

18-årige danske Jonas Colkær Thomsen kunne også gå storsmilende fra turneringen. Han blev nr. 47. Præmiesum: 335.000 kr.

I 'Fortnite', der også er stærkt populært herhjemme, fragtes spillerne ned på en ø. Her skal de søge efter våben og andre former for ressourcer, mens de eliminerer andre spillere.

Spillets popularitet har fået eksperter til at advare mod afhængighed.

Den danske computerspilsekspert Rune Kristian Lundedal Nielsen har tidligere over for B.T. forklaret, hvorfor spillet kan være vanedannede blandt børn og unge samt hvilke særlige tegn forældre bør være opmærksomme på.