Teenager vinder den største pengepræmie i en individuel sportsgren på tværs af alle sportsgrene denne sæsonen.

En 16-årig amerikaner vinder 20 millioner kroner for sejren ved VM i e-sport-spillet Fortnite natten til mandag dansk tid.

Kyle Giersdorf, der spiller under navnet "Bugha", var blandt 100 computerspillere, der i turneringen på Arthur Ashe Stadium i New York kæmpede om den samlede præmiesum på 30 millioner dollar svarende til 200 millioner kroner.

- Ord kan ikke beskrive det. Jeg er så glad, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De 20 millioner kroner er den største pengepræmie i en individuel sportsgren i 2018/2019-sæsonen på tværs af alle sportsgrene.

Vinderen af den prestigefulde golfturnering The Masters, Tiger Woods, fik 15 millioner kroner i præmiepenge, mens vinderen af Tour de France, Egan Bernal fik omkring 3,8 millioner kroner.

Den 18-årige dansker Jonas Colkær Thomsen blev nummer 47 ved turneringen i New York og vandt 50.000 dollar svarende til 335.000 kroner. Det skriver Jydske Vestkysten.

Thomsen deltog også i en duo-udgave af spillet, hvor han sammen med en dansk holdkammerat blev nummer 21 og modtog deraf en præmiesum på 100.000 dollar svarende til 671.000 kroner.

I spillet bliver spillerne fragtet ned på en ø, hvor de skal søge efter våben og andre ressourcer, mens de eliminerer andre spillere.

Fortnite er udviklet af Epic Games og blev udgivet i 2017. Epic Games står også bag den populære skydespilserie Unreal Tournament.

Epic Games blev sidste år vurderet til at være 15 milliarder dollar værd svarende til 100 milliarder kroner.

/ritzau/