112 år. Det er den tid, De Konservative har siddet på magten i Frederiksberg Kommune. Hvem ved? Måske får den suveræne periode sin ende, når der 16. november skal stemmes ved kommunalvalget.

I B.T. Live kom en ung kandidat fra netop De Konservative, Anders Storgaard, for at debattere Frederiksbergs Kommunes fremtid med Enhedslistens helt store profil Pelle Dragsted.

Et af de emner, som de to kandidater skulle debattere, var, om kommuneskatten skal sættes op. For skal skatten virkelig sættes op i den kommune i Danmark, der har den allerlaveste skat?

Og her er de to kandidater altså uenige.

»Vi bruger færre penge pr. borger på velfærd end stort set alle andre kommuner i landet. I sidste ende er det sådan, at man får, hvad man betaler for,« siger Pelle Dragsted.

»Når man vil bruge penge på at sænke skatten for folk, der bor i store ejendomme, så kan man ikke bruge dem på at give de ældre et ekstra besøg fra hjemmehjælpen, sørge for at der kommer ægte minimumsnormeringer i daginstitutionerne eller et klasseloft på 24 i folkeskolen,« siger han.

I modsætning mener Anders Storgaard fra De Konservative, at kommunen har et højt niveau af velfærd. Og blandt andet derfor kan man ifølge De Konservatives kandidat fortsætte med det lave skatteniveau.

»Det, vi netop har vist på Frederiksberg, er, at det er muligt at have en høj velfærd, samtidig med at man har en lav skat. Det er ikke kun et spørgsmål om, hvor mange penge man indkræver i skat. Det er lige så meget, hvordan man bruger dem.«

»Det Konservative Folkeparti går til valg på, at vi skal bibeholde skatten på det niveau, som den er lige nu. Jeg har ikke et mål om, at skatten skal være så lav som mulig. Jeg har bestemt heller ikke noget ønske om at sætte den op, for jeg synes, at vi netop har vist, at vi har kunnet have begge dele. Både velfungerende velfærd og en lav skat,« siger han.

Du kan øverst i artiklen i videoafspilleren se, hvordan debatten gik, eller på B.T.s Facebook-side.