Så kom ugen, hvor de flestes Facebook-feed flyder over af sure folk, der bare HADER Black Friday!

Black Friday er nemlig en ulækker indkøbsfest, hvor vi som forbrugere bare skovler en masse skrammel til os, vi alligevel ikke har brug for – og det er både dårligt for klimaet, noget skidt for miljøet og ridser dybere i vores overherredømme af en vestlig forbrugsmoral, der naturligvis er forkastelig og lige til at lukke op og skide i.

Jamen, gode mennesker vil altså MEGET hellere betale fuld pris for alt muligt lort, så andre kan tjene flere penge på det – altså, selvom det bare er røvklamt at købe, købe og købe!!!

Okay, jeg forstår det godt. Jeg er helt med på, at det er latterligt at købe skidt og bras, man ikke har brug for, bare fordi det er til nedsat pris.

Men helt ærligt, gider folk lige hoppe ned fra hesten, hakke lidt af pegefingeren og tage et hurtigt kig rundt i eget hjem?

Det er jo sjovt nok altid dem med deres på det økonomisk tørre, der brokker sig mest højlydt over det skrækkelige koncept, Black Friday. Så tillykke til alle helligfranser, at de har købt, købt, købt til fuld pris! Hurra! Hvor er I bare bedre mennesker.

Måske skal vi bare lige overveje, at ikke alle er ved muffen, og at nogen måske kan gøre et godt kup. Måske er det faktisk meget fedt for en familie med tre børn at udskifte den gamle fladskærm med en besparelse på 3.000 kroner.

Måske er det fint nok, at en studerende kan få ny dyne til halv pris eller en vaskemaskine med 25 procent rabat. Og måske kan den enlige mor eller far købe en lidt større julegave til sit barn.

Men her kommer det rigtige problem, for personligt er jeg nemlig mest irriteret over, at tilbuddene de seneste mange år har vist sig så ubeskriveligt dårlige!

Black Friday i Danmark er gået hen og blevet som ethvert andet sæsonudsalg, der for forretninger og varehuse primært går ud på at få ryddet op på lageret i alt det lort, de ikke kan få solgt. Outdatede brands, gamle modeller – om det så er tøj, sko eller elektronik – og billetter til koncerter, ingen gider gå til.

Og så er der alle dem, der lokker med, at man kan spare 'op til' et eller andet beløb eller procent. Come on! 'Op til'. Det er altså kun mine børn på seks og otte år, der ikke kan gennemskue, at den formulering betyder, at de har en bunke hvide ankelsokker til den høje besparelse og en masse andet bras til ti procent.

Det er lidt, ligesom når jeg ser reklamer for hygiejnebind, der lover beskyttelse 'op til' 100 procent. Årh, for helvede. Vi er ikke idioter! Og det er ikke Black Friday, det er oprydningssalg!


Forfatter og tv-vært Camilla Plum.
Forfatter og tv-vært Camilla Plum. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

CAMILLA PLUM

Føj for den lede. Så er den gal igen oppe i Helsinge. Kogekonen kendt fra DR er nu gået fra jævn bøderegn til ren politianmeldelse. Fødevarestyrelsen har været på et af sine utallige besøg og har konstateret, at tidligere bemærkede forhold ikke er bragt i orden, og at der er mørke belægninger, formentlig forårsaget af fugt, flere steder i hendes bageri. Et bageri, hvor vinduerne i øvrigt er pyntet med edderkoppespind og snavs.

Jeg skal ikke kunne sige, om politiet kan få skik på Plums svineri, men måske hun skulle bruge nogle af de 25 millioner, hun fik for sit sommerhus i Tisvilde, til et professionelt rengøringsfirma, der en gang for alle kan få bund i skidtet. Det er jo ingen skam at kende sine begrænsninger og bede om hjælp.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

TIKTOK-MANDEN

Hvilken straf giver voldtægt af en mindreårig, blufærdighedskrænkelser, trusler, ulovlig tvang, andet kønsligt forhold end samleje med mindreårig og forsøg på ulovlig tvang? Jeg ville nok have gættet på syv år – og jeg ville mene, det skulle give ti år – men det giver altså kun tre års fængsel. Jeg gentager lige: voldtægt af en mindreårig.

Nå, men serieforbryderen, der går under navnet 'TikTok-manden', har ventet på sin dom i et halvt år, for man skulle lige undersøge, om han var sindssyg, og selvom det unægteligt lyder sindssygt at voldtage mindreårige og i øvrigt have en anden sigtelse over sig i København for at have stået bag to voldtægter, et forsøg på voldtægt, to tilfælde af blufærdighedskrænkelse samt to forsøg på ulovlig tvang, så er han altså rask.

Man må bare håbe, at han får en endnu længere straf i hovedstaden, så andre børn kan føle sig en lille smule sikrere for en stund. Og måske lige 12 timers samtale med en psykolog.

Justitsminister Nick Hækkerup.
Justitsminister Nick Hækkerup. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

NICK HÆKKERUP

Så var det justitsministerens tur til at blive afhørt af Minkkommissionen. Han husker lige så lidt som Mogens Jensen. Nærmest ingenting.

Så her kommer et godt råd til alle magtmennesker eller kriminelle under pres eller efterforskning: Først nægter I at udtale jer af respekt for myndighedernes arbejde, og så sletter I hukommelsen.

Jes Dorph-Petersen.
Jes Dorph-Petersen. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

JES DORPH-PETERSEN

Den tidligere så folkekære tv-vært har lukket og slukket for sin podcast. Den var for tidskrævende. Dorph har ellers ikke haft så meget at rive i de seneste måneder, men vigende lyttertal har også haft sin virkning.

På mandag kommer de omdiskuterede programmer om sexisme på TV 2. Jeg er sikker på, at både han og stationen nok skal få masser af medietid de næste uger.

Andre læser også