Alle kan have brug for et godt råd. Også kronprins Frederik. Måske faktisk hele den royale familie.

Det lader i hvert fald til, at deres pressetjeneste ikke er opmærksom på problemet eller bare har meget svært ved at trænge igennem, så lad mig komme med mit velmenende råd, helt gratis: I skal simpelthen vågne op!

I skal til at stå op tidligere om morgenen – og I skal forberede jer! Der er nemlig kommet nye journalister i arenaen, og spotlyset er skarpere end tidligere set.

Traditionelt har den del af journaliststanden, der har Kongehuset som speciale, været befolket af en række kongetro, benovede og altid trofaste tilhængere. I royale reportager har Mary altid strålet om kap med solen og Margrethe aldrig været beskrevet som andet end veloplagt og morsom.

Jeg har selv været til en række royale arrangementer, og ofte har jeg ikke kunnet genkende beskrivelserne i de leflende medier. Men nu står næste generation klar med både kamera og mikrofon – og med forventning om at få et ordentligt svar.

Nu kan Kongehuset ikke regne med, at de mest underdanige journalister redder deres royale røve. Tiden med bovlamme spørgsmål er ganske enkelt ved at rinde ud.

Vi så det, da Jacob Heinel Jensen i Island spurgte Kronprinsen, hvordan hans nyfundne interesse for klimaet hang sammen med, at han hele to gange på en enkelt uge var fløjet til Saint Tropez for at sejle.

Jeg er med på, at Kronprinsen elsker sejlads med vennerne, men det ser sgu da lidt sært ud!? Herefter kom DR på banen med Nadia Kronborg Nielsen, der ville vide, hvordan Kronprinsen forholdt sig til, at der fra politisk side var kritik af Kongehuset for at være for politiske. Begge svar var umådeligt svære at forstå.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. Foto: Claus Bech
Vis mere

En af mine gode bekendte, der har arbejdet for Statsministeriet i en årrække, fortalte om et skandinavisk royalt træf. Pressen stillede spørgsmål, og det var tydeligt, at vores svenske og norske naboer havde læst rapporterne og sat sig grundigt ind i sagerne.

De havde forberedt sig og gjort sig tanker om svar på også svære spørgsmål. Danmark stod underligt fåret. Det havde været pinligt. Og nu bliver det faktisk lidt pinligt igen. For rullende kamera.

Jeg er klar over, at Kronprinsen til alle tider har haft udfordringer med at formulere sig uden papir, og her kommer det gode råd på banen; Hvis det her kongehus skal overleve dronning Margrethe med en vis værdighed, så skal Kongehusets presseafdeling eddermame til at spænde hjelmen og klæde Kronprinsen ordentligt på. Mary kan ikke bære det her show alene, hvis Christian skal have en chance for en dag at blive krone.

Jeg er republikaner, og jeg er egentlig lidt ligeglad med institutionen. Jeg siger det mest for alle jer royalisters skyld.


Svømmeren Jeanette Ottesen.
Svømmeren Jeanette Ottesen. Foto: Claus Bech
Vis mere

JEANETTE OTTESEN

Det er ved at være jul, og trykkerierne sprøjter bøger ud og ind under træet. En af dem er Jeanette Ottesens besynderlige bog, 'Fri', med det besynderlige kapitel 'Venskaber i en våd verden'.

Venskaber lader der ikke til at være mange af, og det eneste, der synes rigtig vådt, er Jeanette på omslaget – et klassisk 'Samantha Fox'-trick, der måske virkede engang i midt-80erne op til primo-90erne.

Jeanette har åbenbart mobbet svømmekollegaen Lotte Friis og gør det igen – på det groveste, sukret ind i ækel omsorg.

»Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide helt bundærligt, hvordan hun oplevede det, for jeg oplevede det helt forfærdeligt,« hyklede offeret Ottesen i 'Go' aften Live'.

Men hvis Ottesen bare 'bundærligt' gerne vil vide, hvordan Lotte Friis oplevede den brutale mobning, hvorfor fanden spørger hun hende så ikke? Denne her redning er så tyk, at selv den mest kognitivt debile person må mistænke, at omsorgen er forloren.

Den tidligere fodboldspiller Nicklas Bendtner sammen med ekskæresten Philine Roepstorff.
Den tidligere fodboldspiller Nicklas Bendtner sammen med ekskæresten Philine Roepstorff. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Vis mere

NICKLAS BENDTNER

Det er slået fast. Det har været ulovligt, når Nicklas Bendtner har kørt bil i de mange programmer, han har medvirket i, på Discovery. Fodboldspilleren har nemlig ikke haft gyldigt kørekort. Det anede han ikke, påstår han.

Det var ganske vist frakendt i Danmark, men så tog han bare et i England, og så måtte alt jo være godt. Altså, lige indtil han blev stoppet af politiet og nu har fået en dom.

»…Vi vil fremover indskærpe over for produktionsselskaberne, at de skal sikre, at folk har et gyldigt kørekort, inden de laver optagelserne med dem, hvor de kører i biler,« understreger kommunikationschefen i Discovery Danmark, Esben Elborne, til Ekstra Bladet. Sygt nok!

Linse Kessler.
Linse Kessler. Foto: TV3
Vis mere

LINSE KESSLER

Linse Kessler har lavet en bog sammen med Didde Skjelmose: 'Møgkællinger har det sjovere' hedder den. Men sjovt var det ikke, da de ramte en shitstorm, fordi Linse har knivstukket en kvinde for 26 år siden.

Lad mig slå fast, at jeg er imod knivstikkeri, men kan vi lige tale om, hvor mange gange den historie kan trække overskrifter, som om den ikke har været fortalt et utal af gange før?

Social- og ældreminister Astrid Krag (S).
Social- og ældreminister Astrid Krag (S). Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

ASTRID KRAG

Det er nemt at sole sig som Hellig-Frans. Det er bare aldrig så sjovt, når man bliver afsløret som hykler.

Astrid Krag havde fuldtidsjob i at latterliggøre ældreminister Thyra Frank for ikke at ane hoved og røv på sig selv – og ikke stille lovforslag for de stakkels ældre.

Nu viser det sig, at hun selv lige præcis har stillet ét (1). Av!

Andre læser også