»Når man har valgt at bo i København, så har man også valgt, at støj er en del af hverdagen.«

Sådan sagde 15-årige Emil Nørrevang, som er næstformand i Venstres Ungdom i København, da han var med i B.T. Live på Facebook. Debatten tog udgangspunkt i Emil Nørrevangs debatindlæg i Berlingske, hvor han i korte træk mener, at hvis man har valgt at bo i København, så har man valgt støjen til.

»Det her er en debat, som blusser op om sommeren. Jeg tror ikke, jeg køber argumentet med, at børn ikke kan sove. Hvis det er så stort et problem, så må jeg ærligt indrømme, at man skulle have valgt et andet sted at bo,« siger Emil Nørrevang.

Det er især den sagnomspundne højttaler, Soundboksen, som har fyldt debatten i sommerperioden, som kan pulsere helt op til 126 decibel ud, som svarer til, at en ambulance kører lige forbi en. Højttaleren har holdt beboere vågne, der bor i områder ud til arealer, hvor folk kan samles om en højttaler. Det har imidlertid ført til, at man i nogle områder ikke må spille musik efter klokken 20 på hverdage og 22 i weekender.

»Jeg vil gerne have trukket restriktionerne, som blev udstedt af Københavns Kommune, tilbage. Politiet har i forvejen bemyndigelse til at bede folk om at slukke deres musik, hvis det er generende, eller i yderste konsekvens: beslaglægge deres musikanlæg,« siger Emil Nørrevang i B.T. Live, hvor han besvarede spørgsmål fra seere og vært, Sanne Fahnøe.

Kimee Ågård var en af dem, der kiggede med på Facebook, da der blev sendt live. Hun peger på, at det kan være problematisk for småbørnsfamilier.

'Så København er ikke for børnefamilier? Hvad med, at de unge lærte at tage hensyn? Her, hvor jeg bor, skal der være ro efter klokken 22, og man må ikke støvsuge efter klokken 19. Hvad er problemet med at tage hensyn til andre?' skriver Kimee Ågård.

Hvad tænker du om, at det kan genere småbørnsfamilier?

»Det er klart, at det skal være en balancegang. Man kan ikke bare spille så højt, at folk bliver blæst ud af deres lejligheder. Når det er sagt, synes jeg ikke, at problemet er så stort, som det bliver gjort til,« siger Emil Nørrevang.

Ronald Wozniak kiggede med under udsendelsen. Han var helt på bølgelængde med Emil Nørrevang og hilser højttalernes pumpen hjertelig velkommen.

'Selvfølgelig skal vi leve med det. Hvor er det dejligt at høre ungdommen,' skriver Ronald Wozniak.