Når du næste gang skal ud at handle og vælger at bruge et kontaktløst dankort, kan du købe varer for et højere beløb, end du tidligere har kunnet, før du skal taste din pinkode.

Fra denne torsdag er beløbsgrænsen blevet hævet fra 200 kroner til 350 kroner.

Vælger du at betale med et kontaktløst dankort, gør du det samtidig sværere for langfingrede tyve, der gerne vil have fat i dit betalingskort og pinkode.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

'Betaler du kontaktløst, gør du det bøvlet for tricktyven at aflure/få fat på pinkoden og mindre attraktivt at stjæle dit dankort', lyder det blandt andet i opfordringen.

Det er en aftale mellem Nets, der står for indløsning af de fleste betalingskort i Danmark, bankerne og detailhandlen, der har dannet baggrund for ændringen af grænsen, som vil træde i kraft løbende efter den 1. februar, når terminalerne bliver opdateret til at understøtte den.

»Kontaktløse betalinger sparer tid ved terminalen - også ved større køb, hvor man skal indtaste sin PIN-kode. Men ved at hæve beløbsgrænsen for køb uden PIN-kode til 350 kr. bliver det endnu hurtigere og nemmere at betale, så vi slipper for kø ved terminalen,« lød det fra vicedirektør hos De Samvirkende Købmænd, Claus Bøgelund Nielsen, da det i december kom frem, at beløbsgrænsen ville blive hævet.

Går ikke ud over sikkerheden

I samme ombæring fortalte direktør i Nets, Jeppe Juul-Andersen, at den nye beløbsgrænse ikke gøre det mere usikkert at bruge den kontaktløse betaling.

»Med den nye grænse slipper man for at skulle indtaste sin pinkode i otte ud af 10 betalingssituationer ved kassen. Og vores erfaringer bekræfter, at det ikke er på bekostning af sikkerheden – faktisk mindskes risikoen for at få afluret sin pinkode og efterfølgende stjålet sit kort, når man slipper for at indtaste sin kode ved mindre køb,« sagde han i december.

Af sikkerhedsmæssige årsager vil man dog fortsat lejlighedsvist blive bedt om at indtaste sin kode - selv ved køb under beløbsgrænsen.