Mens milliarderne ruller ind hos Lego, fosser millioner ud fra Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansens hobbyvirksomhed. Nu har han taget en drastisk beslutning.

Heste er en dyr fornøjelse. Det ved de fleste, der har interesse for de firbenene dyr. Men når man ejer så mange, som Danmarks rigeste mand, Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen gør, så bliver det en meget, meget dyr fornøjelse.

Det har Danmarks rigeste mand måttet sande de seneste år, hvor pengene bare er fosset ud af hans stutteri Blue Hors, som er et af Danmarks største af slagsen.

Helt præcist har stutteriet tabt 150 millioner kroner de seneste tre år, viser stutteriets regnskaber, hvor det også fremgår, at Lego-ejeren i 2015 ejede heste for knap 57 millioner kroner.

Men nu skal der tilsyneladende andre boller på suppen i stutteridriften.

For selv om Kjeld Kirk Kristiansen er meget glad for heste og sammen med sine tre voksne børn har en formue, der ifølge Berlingske Business er vurderet til over 145 milliarder kroner, så har han tilsyneladende ikke tænkt sig at blive ved med at se på, at pengene vælter ud af stutteriet.

Lego-direktøren har nemlig valgt at udskifte den administrerende direktør for Stutteri Blue Hors, Mikael Kold, efter knap et år på posten. Det oplyser stutteriet på sin hjemmeside.

Her fremgår det, at den 60-årige Mikael Kold stopper som administrerende direktør med udgangen af februar.

'Mikael Kold har taget nogle vigtige skridt i udviklingen af Blue Hors, og bestyrelsen vil gerne takke ham for hans indsats. Bestyrelsen påbegynder nu rekrutteringen af en ny administrerende direktør. Den øvrige organisation fortsætter som hidtil,' skriver stutteriet.

Mikael Kolds tid som overhoved for det kendte stutteri blev ikke lang. Da han tiltrådte i første kvartal 2016, kom han fra en stilling tom administrerende direktør i Intersport Danmark. Før det havde han været administrerende direktør i Hummel samt haft en fortid som elitesportsudøver.

Det ambitiøse stutteri og dets ejer havde derfor store forventninger til den nye direktør.

'Blue Hors er vokset, og derfor er det nu det helt rigtige tidspunkt at få en administrerende direktør ombord. Jeg er rigtig glad for, at kunne byde Mikael Kold velkommen. Mikael har en unik erfaring inden for sportsverdenen, både som elitesportsudøver og som leder, og samtidig har han præcis den kommercielle tankegang, som Blue Hors har brug for i den videre udvikling af forretningen,' udtalte Kjeld Kirk Kristiansen, der både er ejer og bestyrelsesformand for Blue Hors, dengang.

Og også fynboen Mikael Kold var meget spændt på sætte sit præg på Blue Hors:

'Det er en helt unik og meget spændende mulighed for mig, sammen med de dygtige medarbejdere og ejere, at præge udviklingen i en traditionsrig sportsgren som dressurridning. Ud over et stort potentiale på den sportslige side rummer Blue Hors kommercielle muligheder internationalt, og denne kombination af sport og forretning passer perfekt til min erfaring og interesse,' udtalte Mikael Kold ifølge en pressemeddelelse dengang.

Sådan så det ud, da Andreas Helgstrand vandt sølv på Kjeld Kirk Kristiansens hoppe Blue Hors Matiné i 2006. Vis mere

I et interview med fyens.dk afslørede han, hvordan han var blevet headhuntet til jobbet på Lego-rigmandens stutteri.

»Jeg blev ringet op af en headhunter, som lige ville vide, om jeg kendte noget til heste. Det gjorde jeg ikke. Jeg anede faktisk absolut ingenting om heste og har kun redet på en hest én gang,« fortalte den fynske direktør i marts 2016 efter to måneder på posten. Men faktisk var det netop hans manglende kendskab til heste, der gjorde, at han fik jobbet på stutteriet i Randbøl ved Billund.

»Det var vigtigt for at blive taget i betragtning til jobbet. Den rette kompetence omkring hestene fandtes allerede i virksomheden. Funderet på mange niveauer, dels i driften og dels i ejerskabet hos familien Kirk Kristiansen,« forklarede fynboen, der også afslørede, at han glædede sig til at kombinere forretning og sport igen – ligesom han også var fascineret af stutteri Blue Hors og dets ambitioner.

Blue Hors er kendt for sine mange dyre dressurheste, som de seneste mere end 20 år har gjort det godt på topniveau i dressursporten.

Den kendte dressurrytter Andreas Helgstrand var i 00’erne i en årrække toprytter på Blue Hors, og det førte blandt andet til flere store titler, som VM-sølv og holdbronze ved OL.

BT har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Kjeld Kirk Kristiansen og Blue Hors om, hvorfor Mikael Kold stopper så pludseligt.

På Blue Hors henviser driftsansvarlig Esben Møller dog til Kirkbi, som er familien Kirk Kristiansens private investeringsselskab. Her har kommunikationschef Ulla Lundhus ikke yderligere oplysninger, end det der fremgår af Blue Hors' hjemmeside.