Statens Administration, der blandt andet holder styr på den danske stats lån, har brugt 24,5 mio. kr. på et it-projekt, der aldrig bliver til noget. En rapport afslører desuden, at ‘projektets tidsplan var urealistisk fra starten’. Det skriver BT mandag.

I mellem to og tre år har Statens Administration arbejdet på projektet, der i sin tid blev døbt ‘Sigma’, men i marts i år kastede direktionen med direktør Sune Stausholm i spidsen håndklædet i ringen. I dag siger han om projektet:

- Det har vi standset her i foråret, fordi vi ikke længere troede på, at det, vi kunne få leveret, kunne komme til at fungere, siger Sune Stausholm BT.

Det siger han, efter der er blevet sendt ‘godt ni mio. kr.’ til leverandøren, virksomheden Resultmaker. Men it-floppet koster langt mere: De samlede projektomkostninger for det kuldsejlede it-projekt løber i alt op i 24,5 mio.kr., fremgår det af Digitaliseringsstyrelsens rapport ‘Komplet oversigt over større statslige it-projekter’.

- Vi fandt ud af det ikke fungerede, da vi gik i test med det. Man kan ikke vurdere det før. Efterfølgende kan man altid vurdere, om man burde have været mere inde i det eller have taget et større ansvar, siger Sune Stausholm.

Direktør i Resultmaker, Rasmus Kjær, beklager i en mail til BT situationen:

 - Vi er kede af, at projektet ikke blev færdiggjort og mener også, det kunne have medvirket til en forbedring af produktiviteten hos Statens Administration, men der var mange ændringer undervejs, der både gjorde projektet dyrere og forsinkede det, skriver Rasmus Kjær til BT. Samtidig afviser han, at projektet har været en god forretning for firmaet.

Sagen om ‘Sigma’ er den seneste i en række it-sager i det offentlige. Og hos Digitaliseringsstyrelsen, der bl. a. har ansvaret for at implementere ‘regeringens digitale ambitioner’, erkender konstitueret direktør Lars Frelle-Petersen, at der stadig er problemer.

Der er nemlig projekter i gang, der kommer til at koste staten millioner af kroner mere end planlagt - samtidig med at de er forsinkede.

- Der er ingen tvivl om, at der generelt har været en dårlig styring af flere projekter. Det har betydet og betyder, at projekterne bliver forsinket og kommer til at koste mere end forventet, siger Lars Frelle-Petersen.

Han oplyser til BT, at man i dag har lavet en række forbedringer, der skal sikre, at nye projekter ikke løber af sporet.