Priserne på chokolade fortsætter opad i raketfart.
På et år er prisen på chokolade steget med 20,3 procent, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.
Kun prisen på kaffe, som er steget med 18,5 procent i samme periode, kommer tæt på chokoladen.
Men hvorfor er det lige, chokoladen er steget så meget i pris?
Det kom den nordiske pressekontakt fra verdens største slikfirma, Mondelez, i februar med en forklaring på.
Mondelez har for nogen år siden opkøbt Marabou, og mange kunder i supermarkederne oplever da også, at det populære chokolademærke blevet meget dyrere.
»Vi har oplevet betydelige stigninger i inputomkostninger i hele forsyningskæden. Nøgleingredienser som kakao og kakaosmør er steget kraftigt, og energi-, emballage- og transportomkostningerne er fortsat relativt høje,« sagde pressekontakten med navnet Øyvind Olufsen 8. februar til B.T.
Dagligvaregigant har da også givet leverandørerne som Mondelez skylden for de stigende priser. Læs mere HER.