Debatten har raset, siden den danske dagligvaregigant Salling Group lancerede nyheden om sit hakkede kødprodukt, der dels består af kyllingekød og dels består af oksekød.

Hos en af deres konkurrenter er man heller ikke de første til at melde sig til at sælge et lignende produkt. 

»Jeg har grundlæggende respekt for, at man prøver at finde nogle løsninger, danskerne bliver glade for. Det vil jeg egentlig ikke se ned på, men vores tilgang er nok at læne os tilbage og observere,« siger Richo Boss, der er kædedirektør i Meny. 

De fik tirsdag overrakt prisen som Årets Supermarked, som er kåret af B.T.s læsere. Her forklarede han, hvad Meny-kunder kunne regne med i fremtiden.

tip os
Hvad siger du til at købe kylling og oksekød hakket sammen?

»Jeg kan ikke afvise, det kommer på hylderne hos os, men jeg tror generelt, det er de rene, rå råvarer, vi er optaget af hos os,« siger han. 

Kunne du selv finde på at spise blandet, hakket kyllinge- og oksekød?

»Nej, men jeg tror også, jeg generelt er lidt anderledes. Jeg bor på en gård, hvor vi primært får slagtet vores egne kyllinger. Hjemme hos os går vi meget op i at vide, hvor det, vi spiser, kommer fra,« siger han og uddyber:

»Jeg er nok ikke den første til at købe det produkt, men dermed ikke sagt, der er noget forkert i det. Det skal den enkelte kunde selv bestemme.«

I det hele taget er det Meny-kunderne, der kan være tungen på vægtskålen. Hvis de vil have det, kan det sagtens komme i på hylden hos kæden.

Det nye produkt, som består af halvt hakket kyllingekød og halvt hakket oksekød, er et, Salling Group lancerer i deres kæder Føtex, Bilka og Netto i midten af denne uge.

Produktet er tænkt som et alternativ til almindeligt oksekød. Det er dels lavet for at give kunderne et billigere kødprodukt med nogle af de samme egenskaber som oksekød, ligesom det også ligger mere i tråd med Fødevarestyrelsens anbefalinger om at spise mindre rødt kød.

Salling Group har testet produktet inden lanceringen, og her var der positive reaktioner fra testpersonerne, hvilket deres pressechef fortæller mere om her.