Fra næste uge er der opsigtsvækkende nyt i kølemontrerne i Føtex, Netto og Bilka. 

Et produkt bestående af både hakket okse- og kyllingekød bliver for første gang tilgængelig for kunderne i Danmark.

Det oplyser Nicolai Lykke, der er kategorichef for kød i Salling Group, til B.T. 

»Vi glæder os altid til at præsentere vores kunder for nye produkter, men når der er tale om en vare, som vi er først med på markedet, er vi ekstra spændte,« siger han. 

Han erkender, at nogen vil undre sig over sammensætningen af oksekød og kylling.

»Nogle vil måske stille spørgsmål ved kombinationen af kylling og okse, men produktet er testet, og vi har kun fået positive tilbagemeldinger, hvor særligt smagen og konsistensen bliver fremhævet,« siger Nicolai Lykke.  

Som argument for den nye sammensætning af kød forklarer han, at Fødevarestyrelsens kostråd anbefaler at reducere indtaget af eksempelvis oksekød og vælge lyst kød frem for rødt.

»Når vi udvikler nye produkter, skal vi altid inspirere og gøre kunderne nysgerrige. Samtidig skal produktet appellere og adressere nogle af de ting, der fylder hos vores kunder, såsom ønsket om at spise mere efter de officielle kostråd,« siger han og tilføjer: 

»Med det nye kødprodukt tilbyder vi nu et velsmagende alternativ til det klassiske hakkede oksekød, som er manges favorit. Vi håber, at vi har skabt en ny klassiker i de danske køkkener.«

Prisen for 400 gram af den nye form for pakker med kød, vil starte på 30 kroner, oplyser Salling Group.