Et flop, intet mindre.

Sådan lyder den klokkeklare dom over Michael Valgrens 2019-sæson.

Det anerkendte cykelmedie Cyclingnews har placeret den danske cykelrytter på en liste over de største 'transfer-flop' i år, efter en sæson, der aldrig rigtigt kom i gang oven på skiftet fra Astana til Dimension Data.

'Ved slutningen af foråret var nærmest al optimisme forduftet,' som mediet konkluderer.

Cyclingnews påpeger, at holdskiftet ellers så lovende ud:

'Det så ud til, at det hårdt kæmpende hold endelig havde fundet en talisman at bygge et sucessrigt hold omkring.'

En del af forklaringen på den dårlige sæson skal dog ses i det lys, at hele Dimension Data-holdet på et tidspunkt blev ramt af sygdom, hvilket spolerede en stor af det første halvår.

Men selv om Michael Valgren ifølge mediet lignede sit gamle jeg fra august, 'forbliver 2019 en skuffende sæson for den vellidte 27-årige cykelrytter' - der da heller ikke har vundet et løb.

Men der er håb om bedre tider næste år.

'Han er stadig en klasserytter, og med et frisk start på 2020 vil 2018-vinderen af Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad have motivationen til at komme stærkere tilbage. Han har i hvert fald noget at bevise,' skriver Cyclingnews.

Michael Valgren har kontrakt med Dimension Data til og med næste år.

Blandt de øvrige ryttere, som Cyclingnews placerer på flop-listen, er der i øvrigt flere store navne.

Det er blandt andet enkeltstartsverdensmesteren Rohan Dennis, der fik et kaotisk Tour-exit hos Bahrain-Merida. Der er Pierre Rolland, som er gået i glemslen hos Vital Concept-B&B Hotels. Der er den aldrende sprinter André Greipel, der kun har én sejr for Arkéa-Samsic. Og så er der også Richie Porte, Niki Terpstra og Fernando Gaviria.