Bare fordi man nok er verdens største cykelsportstalent, blot 22 år og i øvrigt regerende Tour de France-vinder, kan man ikke føle sig sikker på at kunne forsvare sin titel i Tour de France.

Sådan siger colombianske Egan Bernal om hans chancer for at køre Tour de France i 2020.

I et interview med den spanske sportsavis AS forklarer han, at han på trods af sommerens succes ikke er sikker på at køre løbet næste år.

»Jeg ved ikke, om jeg kommer til at køre Tour de France i 2020. Det afhænger af holdet,« siger colombianeren.

Egan Bernal krydser målstregen på Champs-Élysées i Paris - Han har vundet Tour de France for første gang i karrieren.
Egan Bernal krydser målstregen på Champs-Élysées i Paris - Han har vundet Tour de France for første gang i karrieren. Foto: JEFF PACHOUD
Vis mere

Bernal er en del af det stjernespækkede hold Team Ineos, der tæller mange potentielle Tour de France-vindere i form af Bernal selv, Chris Froome, Geraint Thomas og endda også Richard Carapaz, der skifter til Ineos fra Movistar.

»Det er ikke sundt at 'myrde' sit hoved ved at tænke på, hvem der bliver kaptajn, og hvem der ikke gør,« siger Bernal, der på pragmatisk vis vil det bedste for sit hold.

»Jeg vil ikke beslutte mig for at køre Touren af frygt for ikke at være kaptajn (...) Det vil jeg gøre med holdet. Jeg var jo heller ikke kaptajnen i år, selvom jeg vandt.«

Under 2019 udgaven af Tour de France kom Team Ineos med to esser i ærmet. Hverken Geraint Thomas eller Egan Bernal var udpeget som kaptajn inden løbet gik i gang, da Chris Froome skulle have været holdets joker i klassementet.

Men britens styrt kort for løbet gjorde, at Team Ineos måtte sadle om.

Tidligere på måneden blev ruten til Tour de France anno 2020 offentliggjort. Den byder blandt andet på en bjergenkeltstart sidst i løbet og generelt rigtig mange højdemeter.

Det er umiddelbart noget, der passer den klejne colombianer rigtig godt.

»Jeg tror, at det bliver en usædvanlig Tour. Mit første indtryk er, at det er til en klatrer. At der ikke er nogen holdtidskørsel eller endda nogen flad enkeltstart, og det i sig selv er en stor forskel. Den eneste enkeltstart slutter opad, hvilket gør det nødvendigt at være meget stærk i bjergene,« siger Egan Bernal.