I 2020 får vi rekordmange danskere på World Touren.

Hele 19 danskere vil være at finde på cykelsportens øverste hylde, og efter alt at dømme bliver unge Mathias Norsgaard Jørgensen en af dem.

Den 22-årige dansker skifter fra Riwal-Readynez til storholdet Movistar. Det skriver TV 2 Sport.

Norsgaard bliver således holdkammerat med internationale cykelstjerner som Alejandro Valverde og Enric Mas.

Mathias Norsgaard Jørgensen blev nummer fire ved U23-VM i enkeltstart.
Mathias Norsgaard Jørgensen blev nummer fire ved U23-VM i enkeltstart. Foto: Nigel Roddis
Vis mere

Mathias Norsgaard Jørgensens helt store spidskompetence er enkeltstartsdisciplinen. Den to-meter lange dansker gjorde for eksempel opmærksom på sig selv ved VM i Harrogate sidst i september, hvor han blev nummer fire i enkeltstart for U23-kategorien. Sidste år blev han nummer tre.

Tidligere på året blev han også nummer fire ved DM i enkeltstart, ligesom han vandt en etape i Tour de l'Avenir; et løb, der oftes vindes af fremtidige store etaperyttere (tidligere vindere tæller Tadej Pogacar, Egan Bernal og Miguel Ángel López) og anses for ungdomsrytteres Tour de France.

Ifølge TV 2 Sport vil Mathias Norsgaard Jørgsensen ikke bekræfte underskriften hos Movistar, selvom mediet erfarer, at den er en realitet.

»Når man snakker om Movistar, snakker man også om et af de stærkeste klassementshold de sidste mange år. Det kunne være et rigtigt interessant hold,« siger han til TV 2 Sport.