TV 2s vært og cykelkommentator Rasmus Staghøj tilbragte sin lørdag sammen med sin gode ven og kollega Chris Anker Sørensen forud for VM i cykling. En begivenhed, de skulle kommentere sammen.

Nu fortæller han om de sidste oplevelser, han havde med sin kommentatormakker, inden den tidligere rytter tog ud på den cykeltur, der kostede ham livet.

I et opslag på Instagram fortæller Staghøj således, hvordan de indledte dagen sammen med at spise morgenmad, inden de efterfølgende begyndte forberedelserne til søndagens enkeltstart.

»Vi rejste os, fandt vores kollegaer, der var i gang med at sætte studiet op. Du hilste på alle bekendte, du mødte i tv-compounden. Vores belgiske kollega, der kører vores udstyr rundt under Tour de France, lyste op, da han så dig. I snakkede og jokede sammen,' skriver Rasmus Staghøj og fortsætter:

»Jeg fandt en plads i studiet og begyndte min forberedelse. Du fandt din cykel frem for at køre ud på enkeltstartsruten. Vi aftalte at mødes bagefter.« Se hele opslaget i bunden af artiklen.

Det er første gang, at Rasmus Staghøj offentligt sætter ord på den frygtelige ulykke, der har chokeret i både ind- og udland.

Kommentatoren er for nu fritaget fra at skulle arbejde i Belgien. Tv-stationens medarbejdere kan således selv bestemme, om de vil blive i landet eller tage hjem til Danmark.

Det var lørdag aften, det kom frem, at Chris Anker Sørensen var død efter en trafikulykke i Belgien. Her forsøgte danskeren at krydse en vej under en cykeltur, da han blev ramt af en varevogn og senere døde af sine kvæstelser.

Chris Anker Sørensen blev 37 år og efterlader sig sin kone og to børn.