Dramaet omkring den tidligere Tour de France-vinder Jan Ullrich fortsætter.

Fredag morgen blev den tidligere Tour-vinder og løjtnant for Bjarne Riis på det tyske cykelhold Team Telekom anholdt og anklaget for at have forsøægt at kvæle en prostitueret på et luksushotel i den tyske by Frankfurt.

Foto: ARND WIEGMANN
Vis mere

Semt fredag aften var der igen nyt om den tidligere cykelstjerne. Her blev han frigivet af det tyske politi. Men her stopper historien desværre ikke. På grund af sin opførsel i politiets varetagt og sin helbredstilstand blev Ullrich nemlig ikke sendt hjem. Han blev i stedet tvangsindlagt på en psykiatrisk klinik. Det skriver flere tyske medier - heriblandt Berliner Zeitung.

»Mine kolleger havde intet andet valg. Det var sidste udvej. Der er tale om en tvangsindlæggelse. Han blev kørt med ambulance til en klinik,« siger en talskvinde ved politiet til avisen.

Inden frigivelsen og indlæggelsen var Jan Ullrich blevet afhørt af politiet, der i går undersøgte sagen som 'mordforsøg' og 'vold af farlig karakter'. Men fra anklagemyndighedens side er der 'ingen stærk mistanke' om forsøg på manddrab. Derfor forblev Tour de France-vinderen fra 1997 ikke i politiets varetægt.

Foto: GIAN EHRENZELLER
Vis mere

Ifølge en rapport udsendt af ledende statsanklgaer Nadja Niesen, har Jan Ullrich fortalt politiet, at han da forbrydelsen blev begået var 'massivt påvirket af både alkohol og stoffer'. Både Jan Ullrichs advokater og den tidligere cykelstjerne selv, har lørdag morgen endnu til gode at kommentere hændelsen.

Anholdelsen på luksushotellet i Frankfurt fredag morgen var Jan Ullrichs anden på bare en uge. Sidste fredag blev tyskeren anholdt på den spanske ferieø Mallorca, efter han angiveligt gik amok til sin nabos havefest.

Jan Ulrich (til højre) vandt Tor de France i 1997. Året inden blev han - som løjtnant for Bjarne Riis på det tyske hold Team Telekom - nummer to første gang han kørte verdens største cykelløb.
Jan Ulrich (til højre) vandt Tor de France i 1997. Året inden blev han - som løjtnant for Bjarne Riis på det tyske hold Team Telekom - nummer to første gang han kørte verdens største cykelløb. Foto: PASCAL PAVANI
Vis mere

Jan Ullrich, der fredag blev taget i forsvar af sin tidligere danske holdkammerat Brian Holm, blev sidste år skilt fra sin kone gennem 13 år. Dén skilsmisse bærer ifølge Ullrich selv en stor del af skylden for den tilstand, han nu er i.

»Adskillelsen fra Sara og afstanden til mine børn, som jeg ikke har set eller talt med siden påske, har taget hårdt på mig. Som et resultat har jeg gjort ting og taget ting, som jeg både fortryder og beklager,« sagde Ullrich i mandags til den tyske avis Bild.

»Af kærlighed til mine børn, vil jeg nu gå i terapi,« fortsatte den nu 44-årige tysker.

Foto: GIAN EHRENZELLER
Vis mere

Det nåede Ullrich dog ikke, inden han igen blev anholdt fredag.