Den tyske presse bærer en stor del af skylden for, at den tidligere Tour de France-vinder Jan Ullrich synes ude i et frit fald.

Flere tyske medier skriver, at den engang så populære cykelrytter fredag morgen blev arresteret for angiveligt at have overfaldet en prostitueret i den tyske by Frankfurt.

Ullrich, der kæmper med et slemt stof- og alkoholdmisbrug, sidder nu varetægtsfængslet efter overfaldet, der fandt sted på et femstjernet hotel.

Nu fortæller Jan Ullrichs tidligere holdkammerat på det hedengangne tyske cykelhold Telekom, at han mener, den tyske presse har en stor del af skylden for, at den i dag 44-årige tysker har så massive problemer godt 20 år efter, han vandt Tour de France.

»Jans største forbrydelse er, at han er tysker. Pressen har hakket ham ned hver gang, de fik muligheden. Når der var en dopinghistorie, fik han med grovfilen, og der har været nul komma nul tilgivelse. Jeg håber, nogle af de mennesker sidder med en flov fornemmelse lige nu,« siger Brian Holm til TV2 Sport.

Jan Ullrich er nu blevet arresteret to gange på bare en uge. Vis mere

Det er anden gang på bare en uge, at Jan Ullrich er blevet arresteret. Forleden blev han anholdt på den spanske ferieø Mallorca, hvor han gik amok til sin nabos havefest. Men fredagens episode synes værre.

»Der skulle være opstået en uenighed, og der fandt et fysisk angreb på kvinden sted. I den forbindelse skulle den anklagede have kvalt hende, til det sortnede for hendes øjne,« lyder det ifølge Bild i en udtalelse fra anklagemyndigheden.

Det var på det femstjernede hotel Villa Kennedy, Jan Ullrich blev arresteret fredag morgen. Vis mere

Jan Ullrich tog cykelverdenen med storm midt i halvfemserne, da han i 1996 blev nummer to i Tour de France - efter sin holdkaptajn Bjarne Riis. Året efter vandt det daværende kæmpetalent sin første og eneste Tour-sejr, og i de efterfølgende år var han Lance Armstrongs største konkurrent i verdens største cykelløb.

I 2006 blev Jan Ullrich smidt ud af Tour de France i forbindelse med den store dopingsag ’Operacion Puerto’. Året efter stoppede han sin professionelle cykelkarriere.

Sidste år blev manden, der blev kendt som ’det tyske kraftværk’ skilt fra sin kone gennem 13 år. Siden har han haft store problemer kulminerende fredag morgen.