Raymond Poulidor er i disse dage indlagt.

Og det er ikke gode nyheder, familien deler om den 83-årige Tour de France-legende, som de tror er alvorligt syg.

»Lægerne har fortalt, at de tager nogle flere prøver, men vi skal ikke forvente godt nyt,« fortæller hans kone, Gisèle, til Le Parisien.

Raymond Poulidor var i adskillige år med i Tour de France, og han blev nummer to i løbet tre gange.

Raymond Poulidor (tv.) er stadig med ved Tour de France.
Raymond Poulidor (tv.) er stadig med ved Tour de France. Foto: JEFF PACHOUD
Vis mere

Fem gange blev han nummer tre, og i dag arbejder han stadig med det store løb.

For han er hvert år med som ambassadør for Crédit Lyonnais, der sponsorerer den gule trøje, og i første omgang var mistanken, at han var udmattet efter en hård sommer.

Men nu er frygten, at det er langt mere alvorligt for legenden, der har fået det værre de sidste dage. Kræfterne er forsvundet, og han er blevet svagere og svagere.

Familien troede først, der var tale om et mildt slagtilfælde, og at Raymond Poulidor kunne komme hjem igen efter få dage på hospitalet, men bekymringerne er blevet større.

»I nogle dage har han nærmest ikke sagt noget. Han svarer bare 'ja' eller 'nej', når han bliver spurgt, om han har spist og sovet. Jeg er selvsagt meget bekymret,« fortæller Gisèle Poulidor om sin berømte mand, der startede sin professionelle karriere i 1960.

Han gik på pension som 40-årig i 1977, og gennem hele karrieren kørte han for det franske hold Mercier. Det betyder dog langtfra, at familien har sluppet cykelsporten.

For ikke nok med at Raymond Poulidor selv er med ved Tour de France, er hans datter Corinne gift med den tidligere cykelrytter Adri van der Poel.

Deres søn er Mathieu van der Poel, og han er også i fuld gang med karrieren som professionel cykelrytter. Han vandt blandt andet årets Amstel Gold Race.