Eddy Merckx har forladt intensiv pleje.

Men skal forblive indlagt på hospitalet i flere dage.

Det skal han for at gennemgå en række medicinske prøver, ifølge en rapport fra det belgiske nyhedsbureau Sudpresse.

Det skriver Cyclingnews.com.

Raymond Poulidor er også indlagt på hospitalet. Her ses han med barnebarnet, stjernen, Mathieu Van Der Poel.
Raymond Poulidor er også indlagt på hospitalet. Her ses han med barnebarnet, stjernen, Mathieu Van Der Poel. Foto: DAVID STOCKMAN
Vis mere

Den 74-årige, fem gange Tour de France-vinder, pådrog sig en alvorlig hovedskade søndag efter at han styrtede på cykel, mens han kørte sammen med sine venner i Belgien i søndags.

Han blev efterfølgende hastet til hospitalet i Dendermonde, nær Gent. I 2013 fik han en pacemaker, og netop den var skyld i, at lægerne søndag var meget forsigtige. Sudpresse rapporterer, at Merckx havde fået en blødning og blev holdt i intensiv pleje natten over. Mandag eftermiddag fik han grønt lys til at forlade intensiv afdeling, og han blev overført til en almindelig afdeling.Merckx vil stadig være på hospitalet i flere dage 'for at gennemgå en masse test'.

Eddy Merckx betragtes som værende den mest succesrige cykelrytter gennem tiden, og han vandt Tour de France og Giro d’Italia fem gange samt 19 monumenter i en karriere, der løb fra 1965 til 1977.

Han arbejdede med Tour de France-arrangørerne ASO indtil 2017, og hans bedrifter blev fejret ved starten af Tour De France i år i Bruxelles, da det var 50 år siden, at han tog sin første gule trøje.

Eddy Merckx og Roger De Vlaeminck under Paris-Roubaix i 1973
Eddy Merckx og Roger De Vlaeminck under Paris-Roubaix i 1973
Vis mere

Merckx er ikke den eneste fremtrædende tidligere rytter på hospitalet.

85-årige Raymond Poulidor som er sluttet på podiet i Touren otte gange - har tilbragt de sidste par uger på hospitalet, men ser ud til at have vist en vis forbedring de seneste dage, ifølge den franske presse.

I mellemtiden blev Roger De Vlaminck - der vandt klassikeren Paris-Roubaix fire gange i løbet af 1970'erne indlagt på hospitalet i lørdags på grund af en feber. Men han skulle også være i bedring ifølge den belgiske presse.

Næste års Tour De France køres fra den 27. juni til den 19. juli. Et løb som den 19-årige komet Remco Evenepoel måske skal køre. Eddy Merckx har selv udtalt, at han har potentiale til at blive ligeså succesfuld som Merckx selv.