»Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg fik beskeden i går (lørdag, red.), og det ramte mig så hårdt.«

Den luxembourgske cykelrytter Andy Schleck er i sorg. For ikke blot har han mistet en tidligere holdkammerat – han har også mistet en ven.

Det fortæller den tidligere Tour de France-vinder i et interview med Cyclingnews, efter det lørdag kom frem, at den danske cykelkommentator og tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen har mistet livet i en tragisk ulykke.

De to kørte i en årrække sammen på Bjarne Riis' CSC- og Saxo Bank-hold tilbage i midten af 00'erne.

ARKIVFOTO fra Tour de France 2009. Til højre ses Andy Schleck og Chris Anker Sørensen sidde ved siden af hinanden.
ARKIVFOTO fra Tour de France 2009. Til højre ses Andy Schleck og Chris Anker Sørensen sidde ved siden af hinanden. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Til Cyclingnews fortæller 36-årige Andy Schleck, at han senest mødtes med den et år ældre Chris Anker under dette års Tour de France, hvor de fandt tid til at nyde en kop kaffe sammen.

»Du kan ikke finde nogen i denne sport, der har et dårligt ord at sige om han. Han var en stor person og en fantastisk ven. Det er et stort tab for hele cykelverdenen. Han begyndte som en fan, han levede sin drøm som rytter og blev i sporten, da han ønskede at give noget tilbage. Han var en rollemodel,« siger den luxembourgske rytter.

Herefter beskriver han ligeledes sin tidligere holdkammerat som en person, der altid satte egne ambitioner til side og i stedet satte holdet først.

Til mediet fortæller han videre, at de to blev tætte, efter danskeren i sine yngre år flyttede til Luxembourg sammen med den tidligere cykelrytter Lars Bak for at træne.

I den periode kørte Chris Anker Sørensen og Andy Schleck ofte ture og træningspas sammen.

»Han var lige blevet professionel, men var ikke helt på topniveauet endnu. Han var ung, og jeg husker altid, at vi tog på disse store træningssessioner sammen. Jeg vandt løb på det tidspunkt, så disse sessioner var lange og virkelig hårde, og ved slutningen af hver tur havde Chris det ret hårdt,« siger han mediet og tilføjer:

»Nogle gange tænkte jeg, at han ikke ville klare at komme hjem, men hver morgen, når jeg kom tilbage til endnu en session, var han der på sin cykel med sit smittende smil og var klar til at køre igen. Jeg har altid beundret ham for det, hans kampånd og beslutsomhed.«

Andy Schleck er ikke den eneste tidligere holdkammerat fra den tid, der mindes den danske rytter.

Også den spanske stjernerytter og dobbelte Tour-vinder Alberto Contador har sat ord på sorgen. Det har han gjort i et tweet, hvor han skriver:

»Hvor kan livet være uretfærdigt. Mine dybtfølte kondolencer til hans familie og venner.«

Siden nyheden om Chris Anker Sørensens død kom frem lørdag, er det strømmet ind med varme mindeord på de sociale medier. Flere af dem kan du finde i vores livedækning af sagen lige HER.

Chris Anker Sørensen mistede lørdag livet efter en ulykke i Belgien, hvor han blev ramt af en bil under en cykeltur.

Den tidligere professionelle cykelrytter var rejst dertil som en del af TV 2s udsendte hold, der skulle dækkke VM i Flandern.

Han efterlader sig sin kone og to børn.