Hun er den dobbelte verdensmesters kæreste, en folkekær kommentator, lige blevet mor, og nu også indehaver af en ærefuldt titel.

Den 30-årige Marion Rousse er en yderst populær dame i det franske, hvor hun ud over at danne par med stjernen Julian Alaphilippe også kommenterer de største cykelløb på France Télévisions.

Søndag kunne hun så tilføje endnu en flot titel på cv'et, da nyheden blev offentliggjort af Amaury Sport Organisation (ASO).

ASO er arrangøren bag verdens største cykelløb, Tour de France.

Marion Rousse er kæreste med Deceuninck-Quick-Step-stjernen Julian Alaphilippe. Sammen har parret en lille søn, Nino.
Marion Rousse er kæreste med Deceuninck-Quick-Step-stjernen Julian Alaphilippe. Sammen har parret en lille søn, Nino.
Vis mere

Den tidligere cykelrytter og fransk mester på landevej er nu også direktør for et nyoprettet cykelløb, nemlig kvindernes Tour de France – også kaldt Tour de France Femmes avec Zwift.

»Da jeg var en lille pige, så jeg Tour de France i fjernsynet med stor beundring. Da jeg selv begyndte min karriere, tænkte jeg, at jeg nok aldrig ville få chancen for at køre løbet selv,« siger hun selv i forbindelse med offentliggørelsen af den nye titel.

»Selvfølgelig blev jeg meget stolt, da man tænkte på mig i forhold til at tage sig af denne Tour de France Femmes med Zwift. Især fordi vi vil gøre så meget som muligt, så små piger drømmer om at deltage i løbet.«

Løbet får premiere i sommeren 2022, hvor der køres otte etaper fra 24.–31. juli.

Det er lige efter mændenes løb, som køres fra 1.–24. juli.

»Kvindecykling har udviklet sig meget de seneste år, delvist takket ASO, men der manglede et stort etapeløb med en reel gennemslagskraft hos medierne,« siger Marion Rousse.

»Nu hvor jeg har sagt ja til denne her mission, vil jeg gøre mit, så løbet indplanter sig i offentlighedens hjerter... i lang tid, for det handler ikke om, at det her bare skal fungere i to eller tre udgaver.«

Herrernes udgave af Tour de France 2022 starter i København, og løbets tre første etaper skal køres i Danmark.

Både herrernes og kvindernes ruter bliver annonceret denne uge.

Det sker på torsdag ved et stort arrangement i Palais des Congrès i Paris, hvor B.T. selvfølgelig vil være til stede.