I samråd med de lokale myndigheder og UCI har cykelløbet Paris-Nice besluttet at aflyse sidste etape.

Søndagens etape i cykelløbet Paris-Nice er aflyst, og dermed bliver lørdagens etape løbets sidste.

Det skriver løbet på sin hjemmeside, hvor det oplyses, at beslutningen er truffet i samråd med Den Internationale Cykelunion (UCI) og de lokale myndigheder.

Arrangørerne skriver, at beslutningen er taget for at forhindre yderligere spredning af coronavirusset, der i øjeblikket er i udbrud i en række europæiske lande, heriblandt Frankrig.

Søren Kragh Andersen vandt enkeltstarten i Paris-Nice, der bliver forkortet med en etape.
Søren Kragh Andersen vandt enkeltstarten i Paris-Nice, der bliver forkortet med en etape. Foto: SEBASTIEN NOGIER
Vis mere

Den sidste etape var en 113,5 kilometer lang bjergetape, der skulle starte og slutte i Nice i Sydfrankrig.

Den seneste tid har der været hård kritik af arrangørerne for, at cykelløbet fortsatte planmæssigt, men det laves der altså om på nu.

En af dem var cykelstjernen Richie Portes hustru, som raser på den hidtidige beslutningen om at køre løbet på sin Twitter-profil.

'Så alle italienske, belgiske og catalanske løb er aflyst denne måned, men min mand og mange andre cykler stadig rundt i Frankrig. Er der nogen, der kan forklare mig logikken i det? Har jeg misset noget?' starter Gemma Porte i opslaget på Twitter.

Seks danskere deltager i det franske etapeløb: Kasper Asgreen og Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick Step), Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation), Michael Valgren (Team NTT) og Søren Kragh Andersen (Sunweb).

Inden fredagens etape ligger sidstnævnte på en samlet andenplads i etapeløbet. Han vandt også løbets fjerde etape, som var onsdagens enkeltstart.

Senest er det spanske etapeløb Catalonien Rundt også blevet aflyst på grund af coronavirus.

/ritzau/