De fleste sportsbegivenheder lukker i øjeblikket ned på stribe, men cykelløbet Paris-Nice trodser corona-pandemien.

Her er flere af sportens store stjerner i færd med at træde i pedalerne, selv om snakken om coronavirus har overskygget det hele indtil videre.

Og nu har én af dem, der er berørte af cykelløbet, simpelthen fået nok. Richie Portes hustru, Gemma Nicole, er træt af, at hendes mand skal cykle rundt på de franske landeveje, mens hele verden er ved at lukke ned.

'Så alle italienske, belgiske og catalanske løb er aflyst denne måned, men min mand og mange andre cykler stadig rundt i Frankrig. Er der nogen, der kan forklare mig logikken i det? Har jeg misset noget?' starter hun opslaget på Twitter, hvor Gemma Porte ikke er tilfreds med, at cykelløbet stadig fortsætter.

Richie Porte under Paris-Niche.
Richie Porte under Paris-Niche. Foto: ALAIN JOCARD
Vis mere

'Det handler ikke kun om rytterne, men også de mange mennesker og forskellige samfund, de skal hjem til bagefter. Store grupper af cykelryttere, der spytter og snotter, mens hjulene puster det op i rytternes ansigter. Hvis ikke det er bakteriesmittende, så ved jeg ikke, hvad der er,' skriver hun længere nede i opslaget.

Også den tidligere cykelkommentator- og ekspert på TV 2 Brian Nygaard har svært ved at forstå, hvorfor cykelløbet får lov til at fortsætte:

'Jeg elsker cykelløb. Meget. Men jeg fatter ikke en brik af, at de ikke har aflyst Paris-Nice,' skriver han ligeledes på Twitter.

Fredag kom det frem, at holdet Bahrain-McLaren har trukket sig fra Paris-Nice, da rytterne ikke længere vil være en del af det, mens coronavirussen spreder sig så markant, som det sker i øjeblikket på tværs af alle landegrænser.

»Efter samtaler mellem holdets ryttere, medicinske stab og ejere - og set i lyset af den eskalerende udvikling af coronavirus, der er farlig for folks helbred - har vi taget en beslutning om at trække os fra løbet for at sende al mandskab hjem så hurtigt som muligt,« står der i holdets officielle udmelding.

I skrivende stund er planen stadig, at Paris-Nice fuldføres , men med afslutning efter syvende etape lørdag i stedet for søndag, skriver arrangørerne på løbets hjemmeside.

Der er seks danskere med i dette års udgave af cykelløbet.

Mads Pedersen, Michael Mørkøv, Mads Würtz, Michael Valgren, Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen stiller alle til start fredag. Sidstnævnte ligger nummer to i det samlede klassement efter en flot sejr på løbets enkeltstart.