Den tidligere Tour de France-vinder Chris Froome stopper hos det britiske cykelhold Team Ineos efter sæsonen.

'Team Ineos bekræfter, at vi ikke vil forny Chris Froomes kontrakt, så efter 10 fantastiske år, bliver i år Chris' sidste sæson,' skriver storholdet på Twitter.

35-årige Chris Froome har vundet syv Grand Tours i sin karriere. Tour de France fire gange, Vuelta a España to gange og Giro d'Italia en gang.

Dermed vil han forsøge at vinde sit femte Tour de France med Team Ineos senere på året.

Team Ineos har udsendt en pressemeddelelse, hvor Froome siger, at han vil huske de gode minder, som de har sammen.

»Det har været et fænomenalt årti hos Team Ineos. Vi har opnået så meget sammen, og jeg vil altid huske på minderne. Jeg ser med spænding frem mod de nye udfordringer, jeg vil få, når jeg starter et nyt kapitel i min karriere. Men lige nu er mit fokus på at vinde Tour de France for femte gang med Team Ineos,« lyder det helt præcist fra Chris Froome.

Mediet Cycling News skriver, at han allerede har sat sin underskrift på en kontrakt med et nyt hold.

De tilføjer, at Froome skifter til Israel Start-Up Nation. Der skulle være tale om en længerevarende kontrakt. Det kan betyde, at han bliver holdkammerat med Mads Würtz, der er en del af holdet.

Foto: Satish Kumar Subramani
Vis mere

Holdet fra Israel har eksisteret siden 2015, men blev først en del af World Touren i år, hvor de overtog licensen fra Katusha-Alpecin.

35-årige Chris Froome begyndte at køre for Team Sky i 2010. I 2019 skiftede holdet både navn og sponsor til Team Ineos.

Den britiske cykelrytter kom slemt til skade under en træningstur i midten af juni sidste år. Det betød, at han ikke kørte Tour de France, der ellers var planen.

Team Ineos kan stille med tre tidligere Tour de France-vindere i år, da de både har Chris Froome, Egan Bernal og Geraint Thomas på holdet. Løbet i Frankrig skydes i gang 29. august.