Bjarne Riis skifter tv-station.

De seneste år har han ageret sporadisk cykelekspert hos TV2 Sport, men fremover skal de danske seere se ham i en mere fast ekspert-rolle hos konkurrenten Eurosport.

Det skriver tv-stationen i en pressemeddelelse.

»Personligt har jeg længe haft lyst til at prøve mig mere af i rollen som ekspert. Det er en stor udfordring for mig, som jeg med ydmyghed ser frem til. Jeg ved, jeg har en masse at byde ind med, og den viden vil jeg gerne dele med seerne. Helt overordnet glæder jeg mig bare til at lave en masse cykling,« siger Bjarne Riis.

Bjarne Riis hos sine nye arbejdsgiver.
Bjarne Riis hos sine nye arbejdsgiver.
Vis mere

Han har allerede første arbejdsdag i den kommende weekend. På lørdag.

Her skal Bjarne Riis være med i Eurosports dækning af årets første Grand Tour, Giro d'Italia.

Hos tv-stationen bliver han en del af et ekspertteam, der blandt andet består af den tidligere cykelholdkammerat Brian Holm. Her findes også Thomas Bay og Jesper Worre.

Eurosport har også rettigheder til at sende fra Tour de France og Vuelta a Espana senere på året, og ifølge pressemeddelelsen sender tv-stationen '2.500 timers cykling fordelt på 200 livetransmissioner fra løb verden over'.

»Eurosport står for mig som en stærk leverandør af cykling målt på volumen, løb og indsigt. Af vores samtaler har det tydeligt fremgået, at Eurosport har et markant ønske om hele tiden at udvikle og udvide dækningen. Cykling er et fokusområde, kan jeg mærke,« siger Bjarne Riis.

Han har i de senere år kæmpet for at stable et nyt stærkt cykelhold på benene, der kan konkurrere i de allerstørste løb, men nu må han i første omgang nøjes med at se til fra sidelinjen og sætte ord på præstationer fra de største ryttere i de største løb.

Discovery Networks har senest mistet rettigheder til La Liga, og fra den kommende sæson er også Premier League væk.

I forhold til cykelrettigheder står tv-stationen dog stadig stærkt.

»Når vi opruster på så stærke rettigheder, kræver det også eksperter, der kan fortolke og udvide begivenhederne for seerne. Og der vil Bjarne Riis som tidligere dansk Tour de France-vinder være med til at skærpe vores profil yderligere,« siger Discoverys nordiske sportsdirektør, Anders Antonsen:

»Vi ved, at cykelsport har en central placering i danskernes bevidsthed. Det er i det lys, vi de seneste år har været offensive og investeret i en lang række rettigheder og styrket vores cykeldækning markant.«