De er konkurrenter på cyklen.

Men Jakob Fuglsang føler med Chris Froome, efter det er blevet slået fast, at briten ikke kommer til at køre årets Tour de France.

»Det er selvfølgelig trist og sindssygt ærgerligt for Chris. Han har ikke rigtig haft heldet med sig i år, og jeg tror ikke, at der er nogen, der ønsker, at sådan noget sker for ens konkurrenter. Jeg håber, at han kommer stærkt tilbage,« siger Jakob Fuglsang til TV 2 Sport.

Det var onsdag, at Chris Froome under en træning kom galt afsted. Han styrtede og blev kørt på hospitalet, lød den første udmelding fra Team INEOS.

Senere kom meldingen så. Årets store cykelløb i Frankrig bliver uden Chris Froome, der har pådraget sig brud på højre lårben, hofte og albuen.

Torsdag kom det frem, at briten havde været på operationsbordet i otte timer, stadig var bevidstløs og at han styrtede, da han skulle pudse næse.

For vinden hev fat i forhjulet på en nedkørsel, da Froome - der kørte 54 kilometer i timen - tog hånden fra styret, hvorefter Froome mistede kontrollen og røg direkte ind i en mur.

»Han ligger på intensiv i to-tre dage endnu. Så ser vi, hvornår vi kan sende ham hjem,« sagde Team Ineos-holdchef, Dave Brailsford, inden torsdagens etape af Critérium du Dauphiné.

Og Jakob Fuglsang, der kører som kaptajn for Astana, spår, at det kommer til at have indvirkning på årets Tour de France, at løbet bliver uden Chris Froome.

»Jeg tror helt sikkert, det kan få en betydning for Touren. Om Froome er med eller ej for Team INEOS, der også har Geraint Thomas, hvis han skulle vise sig at være den stærkeste, så er det altid rart at have en backup som Froome, hvis det er,« siger danskeren.

Årets Tour de France starter den 6. juli i Bruxelles og slutter søndag den 28. juli i Paris.

Under årets løb kan du på B.T. følge Jakob Fuglsang tæt, da han både vil skrive klummer og deltage i serien B.T. Backstage, som får premiere kort før årets løb skydes i gang.