Jonas Vingegaard så igen uhyggeligt stærk ud i dette års O Gran Camiño.

Den dobbelte Tour de France-vinder gjorde rent bord på alle ikke-neutraliserede etaper og tog dermed også den samlede sejr i det spanske løb, som blev besværliggjort af urimeligt dårlige vejrforhold.

Den næste opgave for Visma-Lease a Bike-rytteren bliver det italienske etapeløb Tirreno-Adriatico, hvor stærke rytter som Adam Yates og Juan Ayuso skal forsøge at byde danskeren op til dans.

Og danskeren føler sig klar ikke overraskende klar til at tage kampen op i det italienske, men er også opmærksom på, at det kan blive spoleret, hvis han ikke er forsigtig.

»Benene har det godt, og formen er god. Det vigtigste nu er ikke at blive syg,« siger klatreren fra Thy til Wielerflits og påpeger desuden, at han selv skal tænke sig om op til løbet.

Vejret spillede igen i år en stor rolle i det spanske etapeløb.
Vejret spillede igen i år en stor rolle i det spanske etapeløb. Foto: Foto: Luis Angel Gomez Handout/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg skal ikke gøre noget dumt i den kommende uge, fordi jeg er glad for mit form-niveau, og hvordan holdet har kørt,« fortæller han.

Som sagt var vejrforholdene i det spanske horrible at køre cykelløb i, og løbets enkeltstart på første etape blev neutraliseret, mens sidste etape blev afkortet med cirka 30 kilometer.

Det har da også fået Vingegaard til at overveje, om han skal være en smule mere beredt på vejrgudernes rasen, hvis han skal stille op næste år.

»Jeg tror, jeg kommer til at kigge på vejrudsigten først. Vi må se på det næste år,« joker han.

Udover Tirreno-Adriatico skal Jonas Vingegaard også køre Itzulia Basque Country og Criterium du Dauphiné, inden han skal forsvare sin Tour de France-titel i juli.