Danmark er lige nu ramt af endnu en nedlukning, og vi hungrer efter at blive vaccineret mod covid-19, så vi kan få vores hverdag tilbage hurtigst muligt.

Den situation er cykelrytteren Mikkel Bjerg ikke i. Han er nemlig blevet vaccineret, selv om han på ingen måde er i risikogruppen – nærmere det modsatte.

Danskeren har fået vaccinen sammen med resten af sit UAE Team Emirates-hold, og Mikkel Bjerg forstår godt, at beslutningen deler vandene.

»Jeg forstår problematikken omkring det, når de ikke er længere med vaccinationerne i Danmark. Men det er lidt anderledes hernede, hvor både de ældre og sundhedspersonalet er blevet vaccineret, og jeg føler derfor ikke, vi har taget vaccinen fra nogen,« siger han til B.T.

Mikkel Bjerg er blevet vaccineret mod covid-19.
Mikkel Bjerg er blevet vaccineret mod covid-19. Foto: DARIO BELINGHERI
Vis mere

Den 22-årige cykelrytter befinder sig lige nu i De Forenede Arabiske Emirater, hvor han træner op til 2021-sæsonen.

Du er en mand i fremragende form. Hvordan kan det være, du allerede er blevet tilbudt en vaccine?

»De er lidt mere liberale omkring det her, end de er i Danmark. Det var en af holdets sponsorer, der gav os muligheden for at blive vaccineret. Der var ingen tvang, men alle på holdet valgte at sige ja til tilbuddet.«

Det er efterhånden nogle uger siden, at Mikkel Bjerg modtog det første stik. Han tilføjer, at der lige nu er fokus på træningen, men han regner med at få den sidste dosis i løbet af en uge.

22-årige Mikkel Bjerg.
22-årige Mikkel Bjerg. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere

Synes du ikke, der er noget etisk forkert ved, at I får en vaccine, når så mange svage mennesker endnu ikke har fået på verdensplan?

»Jeg forstår godt, at det er en beslutning, der har delte meninger. Man kan sige, at vi er heldige, at UAE's vaccineprogram er så langt på nuværende tidspunkt. Det har givet os muligheden for at sikre, at alle rytterne har fået en vaccine. Det er både i bedste interesse for os som ryttere, men også de sponsorer, som støtter holdet.«

Ifølge CNBC har tæt på to millioner indbyggere i Emiraterne fået det første stik. Landet regner med at have vaccineret halvdelen af befolkningen – indbyggertallet er 9,7 millioner – i slutningen af marts.

Det er langtfra alle i verden, der vil vaccineres. Derfor mener Mikkel Bjerg ligeledes, at han og resten af holdet er med til at gå forrest i kampen mod covid-19.

Afsluttende fokuserer cykelrytteren på 2021-sæsonen, som han tror bliver god. Lige nu er Mikkel Bjerg i god form, og han siger, at træningsmulighederne er gode i De Forenede Arabiske Emirater, hvor temperaturen er lidt sjovere, end den er i Danmark.