»Åh for helvede. Er du sindssyg, haha. Jeg mangler ord lige nu. Fuck mand. Sikke en dag. Det er så vildt. Det er så vildt. Jeg er så glad!«

Ordene er mange, men samtidig få hos Cecilie Uttrup Ludwig efter lørdagens etapesejr i Vuelta a Burgos.

Triumfen er nemlig helt særlig. Det er den 25-årige cykelrytters første sejr på World Touren, og selvom ordene som altid vælter ud af danskerens mund, har hun alligevel svært ved at finde dem, der beskriver ekstasen.

»Jeg mangler lidt ord, det er vist første gang i mit liv, at det sker,« joker Cecilie Uttrup Ludwig.

Cecilie Uttrup Ludwig har i sæsonens første løb været en af de mest toneangivende ryttere, og nu placerer hun sig igen forrest - i kvindernes kamp for en fair fordeling af midlerne.
Cecilie Uttrup Ludwig har i sæsonens første løb været en af de mest toneangivende ryttere, og nu placerer hun sig igen forrest - i kvindernes kamp for en fair fordeling af midlerne. Foto: David Powell
Vis mere

»Jeg tror ikke rigtig, at jeg har fattet det endnu. Shit, mand. Det er en kæmpe forløsning!«

FDJ Nouvelle Aquitaine Futurscope-rytteren har samlet på topplaceringer, men uden aldrig selv at stå øverst på skamlen.

Blandt de flotte resultater finder man en andenplads i Flèche-Wallone og en tredjeplads i Flandern Rundt. Nu har danskeren også prøvet at være den allerhurtigste.

»Jeg har virkelig været deroppe (blandt topplaceringerne, red.) i så lang tid. Jeg har ikke rigtig fået alt til at spille. Det gjorde det i dag, guderne må vide hvorfor. Det er bare en kæmpe forløsning. Jeg er så glad, jeg skal have champagne i aften. Det bliver godt,« fortæller den glade dansker.

Cecilie Uttrup blev nummer tre i Flandern Rundt i 2019.
Cecilie Uttrup blev nummer tre i Flandern Rundt i 2019. Foto: GONZALO FUENTES
Vis mere

Humørbomben Cecilie Uttrup Ludwig plejer hverken at spare på smil eller latter, men denne lørdag er altså bare speciel.

»Faktisk kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har været så glad,« siger hun og bryder ud i et grin, inden hun gentager sig selv.

»Der skal champagne på bordet i aften. Det kan jeg love dig.«

Som eliteatlet skal det meste dog fejres med måde. Det skal Cecilie Uttrup Ludwig også, for søndag venter endnu en dag i sadlen, når sidste etape af Vuelta a Burgos skal køres.

Lørdagens etape var 115,4 kilometer lang og endte i en spurt, som altså fik en dansk vinder.

Du kan læse mere om Cecilie Uttrup Ludwigs sejr her.