»Jeg tænker ikke alverden om nyheden. Rygterne har været der hele sommeren, og der har været en masse underlige rygter om det. Det er mange måneder, hvor vi har vidst, der foregik et eller andet, altså på rygtebasis.«

Sådan siger Brian Holm til B.T., efter det blev afsløret, at en hemmelig rapport sætter Jakob Fuglsang i forbindelse med doping og den berygtede dopinglæge Michele Ferrari, der blandt andet orkestrerede Lance Armstrongs dopingprogram.

Det skriver Politiken og DR.

»Hvis Jakob rent hypotetisk har mødtes med ham, har det nok ikke været for at købe blomster. Denne her slags doktorer – som Ferrari her – er indbegrebet på doping, snyd, fup og svindel,« siger Brian Holm.

»De italienske læger her vil ikke nogen noget godt andet end at snyde. Så får han karantæne, og så falder hammeren. Hvis man mødes med ham, får man karantæne. Det er noget, alle kan forstå.«

Brian Holm har selv set dele af rapporten, der konkluderer, at kontakten mellem Ferrari og Fuglsang ikke kan påvises.

Han har også selv talt med Jakob Fuglsang.

»Jeg ringede og spurgte ham ind til det. Mit råd til ham er at stille sig frem og sige, at han ikke har noget med det at gøre. Det er meget simpelt og ikke så kompliceret. Men han mente ikke, at han kunne kommentere på noget, som han ikke vidste, hvad er. Der har han jo en pointe, jeg ville heller ikke kommentere på noget, jeg ikke har læst,« fortæller Brian Holm.

Jakob Fuglsang ved etapesejren i Vuelta a España.
Jakob Fuglsang ved etapesejren i Vuelta a España. Foto: Ander GILLENEA
Vis mere

»Til gengæld har alle haft lidt ret angående rygterne, for nu kommer denne her rapport.«

Brian Holm er selv sportsdirektør på et af feltets mest vindende cykelhold, Deceuninck-Quick Step, og han har lært at leve med dopingrygterne, som ofte omklamrer det belgiske storhold.

»Jeg ved, hvordan det er med rygter, fordi man kører stærkt. Det er en del af min hverdag, at folk tror, at rytterne nok er dopet, fordi vi vinder så meget. Det har jeg lært at leve med.«

Alligevel mener Brian Holm ikke, at man skal sætte alarmberedskabet i gang, så længe der ikke er flere beviser mod Astanas 34-årige danske cykelstjerne.

»Jeg tror ikke på, at det betyder en skid. Hvis der ikke er noget i det, er det glemt i overmorgen. Vi har været der 100 gange før, og indtil videre er det en lille prut på side 11,« mener Brian Holm.

»Jeg har oplevet Festina-affæren, jeg har oplevet Operacion Puerto, jeg har indrømmet doping. Jeg har prøvet lidt af hvert. Når Tour de France starter i København i 2021, så er alt glemt. Så er der fest og farver. Selv de største kritikere vil stille sig op og håbe på at tage et billede med en af rytterne.«

Jakob Fuglsang har kontrakt med sit hold, Astana, til og med 2021.

I fjor vandt han blandt andet Liège-Bastogne-Liège, Critérium du Dauphiné og en etape af Vuelta a España.