Den danske cykelstjerne Jakob Fuglsang kædes i en ny hemmelig rapport sammen med den kontroversielle dopinglæge Michele Ferrari og et muligt dopingprogram hos samme læge.

Det fremgår af en rapport fra Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), der er cykelsportens uafhængige antidopingenhed.

Det er en rapport, som medierne DR, Politiken og den norske avis VG er i besiddelse af.

Her står der blandt andet.

»Efterretninger indikerer, at Astana Pro Team-cykelrytteren Jakob Fuglsang er i Michele Ferraris dopingprogram, og at holdkammeraten Alexey Lutsenko var til stede under mindst ét møde mellem de to i Nice/Monaco.«

Det er vigtigt at understrege, at rapporten ikke konkluderer, at Jakob Fuglsang har været dopet.

Men at den danske cykelrytter skulle have en forbindelse til dopinglægen Michele Ferrari, som er idømt livstidskarantæne fra al cykelsport. Derfor kan ethvert samarbejde med Ferrari i sig selv udløse en karantæne.

Mistanken til Jakob Fuglsang i CAFDs rapport kommer dog som en markant overraskelse.

For danskeren har nemlig altid taget stor afstand fra doping og afvist overhovedet at være en del af den skyggeverden af cykelsporten.

I sin bog ‘Jakob Fuglsang - Drømmen om regnbuestriberne og den gule trøje’ fortæller den 34-årige danske cykelrytter om sit syn på doping.

»Jeg vil kunne stå inde for det, jeg har foretaget mig. Jeg vil kunne se mig selv i spejlet, og det kan jeg nu. Jeg har aldrig dopet mig, og jeg kommer aldrig til at dope mig,« lyder det fra Jakob Fuglsang i bogen, der er skrevet sammen med TV 2s cykelkommentator og tidligere B.T.-journalist Rasmus Staghøj.

I bogen fortæller Jakob Fuglsang ligeledes, at han har talt med den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen om doping.

»Jeg sagde til ham (Michael Rasmussen, red.), at jeg havde et klart syn på doping: Jeg ville ikke have noget med det at gøre, og det skulle der ikke ændres på. Min holdning var og er, at doping er snyd,« slår Jakob Fuglsang altså fast.

B.T. har været i kontakt med Jakob Fuglsang, der afviser at kommentere på rapporten for nuværende.