Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Jeg har det rigtig skidt. Det er forfærdeligt og ubeskriveligt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige.«

Sådan siger en meget berørt Bjarne Riis til B.T., dagen efter at Chris Anker Sørensen omkom i en tragisk ulykke i Belgien.

Den tidligere cykelrytter var ude at se på den kommende rute til VM for TV 2, da han blev ramt af en varevogn. Han døde senere af sine kvæstelser.

Bjarne Riis har kun rosende ord at sige om, hvordan Chris Anker Sørensen var som menneske.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

»Han var en meget, meget vellidt person. Alle personer, som han mødte, kunne lide ham. Chris var et fantastisk menneske.«

»Han har haft en stor betydning for mit liv og mit cykelhold. Chris var en omsorgsfuld person, som du kunne stole på. Han har altid været loyal over for mig. Og så er han hårdtarbejdende. Han var ikke et naturtalent, men han var hårdtarbejdende.«

Den tidligere Tour de France-vinder tilføjer, at han har fulgt sin tidligere rytter tæt de seneste år, hvor han gik fra landevejen til kommentatorboksen.

»Jeg har ikke talt med ham lige så meget de seneste år, men det har ikke ændret på, at vores forhold altid har været godt. Jeg fulgte ham altid tæt.«

TV 2 skrev lørdag aften, at medarbejderne i Belgien forud for VM selv bestemmer, om de bliver i landet eller rejser hjem til Danmark. Fælles for dem alle er, at de er blevet tilbudt krisehjælp.

Og hvad så med de ryttere, som skal repræsentere Danmark ved VM? Kan de køre cykelløb, timer efter at de mistede en ven og kollega? Det tror Bjarne Riis godt, selvom det selvfølgelig bliver svært.

»Det er ubarmhjertigt at skulle ud og konkurrere, men de kommer til at gennemføre. Det er dog vigtigt, at de får den rigtige opbakning, mens de også for alvor skal stå sammen nu,« lyder det afsluttende fra Bjarne Riis.

Den nu tidligere TV 2 Sport-ekspert blev 37 år. Han efterlader sig sin kone og deres to børn.

Andre læser også