Han var nomineret til en af cykelsportens helt store priser.

Men mere blev det ikke til for Kasper Asgreen, der blev forbigået i kampen om den attraktive pris, Vélo d'or - eller guldcyklen, om man vil - som uddeles af det franske magasin Vélo Magazine.

Prisen kårer årets bedste cykelrytter, og valget i år faldt på mægtige Tadej Pogacar, der med 13 sejre - heraf en samlet triumf i Tour de France - har haft en fabelagtig sæson.

Danske Kasper Asgreen har ellers haft et fænomenalt år, hvor han blev dansk mester i enkeltstart og vandt en tidskørsel i det portugisiske etapeløb Volta ao Algarve i foråret.

Kasper Asgreen leverede en vanvittig præstation, da han vandt Flandern Rundt foran Mathieu van der Poel 4. april i år.
Kasper Asgreen leverede en vanvittig præstation, da han vandt Flandern Rundt foran Mathieu van der Poel 4. april i år. Foto: STEPHANIE LECOCQ
Vis mere

Men den 26-årige Deceuninck-Quick-Step-rytters største bedrifter var selvfølgelig den overbevisende sejr ved E3 Saxo Bank Classic og magtdemonstrationen ved et af årets cykelmonumenter, nemlig Flandern Rundt.

Her blev Asgreen den første dansker siden Rolf Sørensen i 1997, der vandt der, der anses som et af verdens allerstørste endagsløb.

Det gjorde han, da han efter en voldsom og udmarvende dag kørte fra den regerende vinder, Mathieu van der Poel, i sprinten.

Du kan genlæse B.T.s dom fra Flandern Rundt, hvor Kasper Asgreen majestætisk triumferede, her.

Årets Velo d'or-podie udgøres altså af Tadej Pogacar på førstepladsen, mens hans landsmand Primoz Roglic blev nummer to og belgiske Wout Van Aert blev nummer tre.

De 12 nominerede var ud over Asgreen og de tre podieplaceringer Julian Alaphilippe, Egan Bernal, Richard Carapaz, Mark Cavendish, Sonny Colbrelli, Mathieu van der Poel, Harrie Lavreysen og den kvindelige rytter Annemiek van Vleuten.

Sidste år var det Primoz Roglic, der vandt den attraktive pris.