For to år siden fossede vandet ned fra den britiske himmel, da Mads Pedersen blev verdensmester.

I år hagler det med ros ned over det danske landshold inden herrernes VM-løb, der køres denne søndag i Belgien.

Det er ikke kun Danmark, der kommer til at holde øje med de rødhvidklædte på de 267 kilometer gennem Flandern. Verden over bliver holdet storrost og udpeget som et af de allerbedste, der stiller op til VM.

»Det danske herrehold er et af de stærkeste til dette års VM,« skriver mediet Cyclingnews.

»Mens alle vil holde øje med Wout van Aert og hans belgiske hold, som skal kontrollere løbet, har Danmark formentlig den mest komplette trup af alle hold.«

Landstræner Anders Lund har haft et vaskeægte luksusproblem, da han skulle udvælge de otte ryttere, der skal repræsentere Danmark.

Valget er faldet på fem kaptajner: Magnus Cort og Michael Valgren (EF Education-Nippo), Kasper Asgreen og Mikkel Honoré (Deceuninck-Quick-Step) samt Mads Pedersen (Trek-Segafredo), mens Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation), Andreas Kron (Lotto Soudal) og Mikkel Bjerg (UAE-Team Emirates) skal bruges i en hjælperolle.

Holdet er i stor stil blevet kaldt for det stærkeste danske landshold nogensinde til VM, og mediet Cyclingstage har eksempelvis tre af de danske ryttere som forhåndsfavoritter.

Det danske herrelandshold har sjældent set så stærkt ud som ved årets VM. Fra venstre til højre Anders Lund (landstræner), Mads Pedersen, Mads Würtz Schmidt, Kasper Asgreen, Magnus Cort, Mikkel Honoré, Michael Valgren og Mikkel Bjerg. Andreas Kron sidder bag ved den danske landstræner.
Det danske herrelandshold har sjældent set så stærkt ud som ved årets VM. Fra venstre til højre Anders Lund (landstræner), Mads Pedersen, Mads Würtz Schmidt, Kasper Asgreen, Magnus Cort, Mikkel Honoré, Michael Valgren og Mikkel Bjerg. Andreas Kron sidder bag ved den danske landstræner.
Vis mere

Magnus Cort er i toppen af hierarkiet med fem stjerner, mens Kasper Asgreen og Michael Valgren er lidt længere nede af rangstien.

Hos Cyclingweekly nævner man også, at Danmark »ser meget stærke ud,« men i den franske avis L'Équipe får de rødhvide endnu mere opmærksomhed.

Her har man forsøgt at rangere de seks stærkeste herrelandshold ved årets VM, og Danmark er kun overgået af storfavoritterne fra Belgien.

Wout van Aert og hans holdkammerater får en score af 15,5 ud af 20 på den traditionelle franske skala, mens Danmark får scoren 15.

Lige efter kommer Frankrig, Italien, Holland og Slovenien.

»Formentlig bliver Mads Pedersen den udpegede kaptajn på grund af den titel, han vandt i 2019. Men fire af hans landsmænd er også klar til at springe til i denne rolle: Cort, Valgren, Asgreen og Honoré,« skriver avisen og giver den danske kaptajn 14/20.

De andre kriterier, der udgør den samlede score, er VM-kulturen på holdet, hvor Danmark kun scorer 11, men i forhold til dagens rute scorer danskerne 16/20. Danmarks helt store force ligger dog i holdånden, hvor holdet scorer højere end nogen andre: 19/20.

»Deres styrke ligger præcis i den utrolige samhørighed mellem nogle store væddeløbere, som til gengæld er venner uden for cyklingen. Det er en kæmpe fordel,« skriver avisen.

Kasper Asgreen vandt monumentet Flandern Rundt foran den regerende vinder, Mathieu van der Poel
Kasper Asgreen vandt monumentet Flandern Rundt foran den regerende vinder, Mathieu van der Poel Foto: DAVID PINTENS
Vis mere

L'Équipe har også skrevet en uafhængig artikel om netop rytternes venskab og den vilde holdånd på det danske landshold, der hverken har udpeget en kaptajn eller en vejkaptajn.

Her forklarer man, at det hele virker meget ligetil sammenlignet med andre store nationer, hvor rytternes egoer risikerer at gøre, at de træder hinanden over tæerne.

Det danske landshold kommer i øvrigt til VM med et utroligt 2021-år i bagagen, hvor stort set alle otte har hentet store resultater i denne sæson.

Cort har vundet tre etaper i storløbet Vuelta a España og sejret i Paris-Nice, Valgren har vundet to italienske løb i streg for under to uger siden; Asgreen sejrede i E3 Harelbeke og Monumentet Flandern Rundt, mens Honoré har vundet etaper i Baskerlandet Rundt og Coppa Bartali.

Mads Pedersen sejrede i Kuurne-Bruxelles-Kuurne og har snuppet etapesejre i Danmark Rundt og Tour of Norway. Samtidig har Mads Würtz Schmidt vundet DM og en etape i Tirreno-Adriatico, og Andreas Kron var hurtigst på en etape i Catalonien Rundt og igen til Schweiz Rundt.

Med andre ord: En perlerække af store resultater.

Husk, at du kan følge VM live her på bt.dk, når herrerne kæmper om medaljer på landevejene fra Antwerpen til Leuven.