Dayana Yastremska giver Caroline Wozniacki igen.

»I mange af hendes egne kampe kan man jo se, at hun tit selv spiller med sportstape om benene og tager lægetimeouts - og det er helt normalt. Jeg begynder ikke at spekulere i, om hun gør det med vilje eller ej,« siger ukraineren.

Bemærkningen falder til DR Sport efter de to tennisspilleres kamp ved Australian Open tidligere onsdag.

Efterfølgende fyldte især én episode, der fandt sted mod slutningen af andet sæt. Her bad Dayana Yastremska om lægehjælp ved stillingen 5-4 til Caroline Wozniacki, der altså var tæt på sejren.

Sådan så det ud, da Dayana Yastremska blev behandlet i kampen.
Sådan så det ud, da Dayana Yastremska blev behandlet i kampen. Foto: HANNAH MCKAY
Vis mere

Det fik efterfølgende danskeren til at beskylde modstanderen for at gøre det med fuldt overlæg.

»Hun forsøgte helt klart at bryde min rytme. Da hun forinden havde løbet uden problemer, tænkte jeg, at der ikke var noget galt. Sådan et trick har hun benyttet før, og derfor var jeg forberedt på det. Efterfølgende forsøgte jeg bare fortsat at være fokuseret, og heldigvis lykkedes jeg med det,« sagde Caroline Wozniacki.

Til DR Sport har Dayana Yastremska forklaret, at skaden skam var reel.

Behandlingen skyldtes ifølge tennisspilleren, at hun havde nogle efterveer fra en hofteskade, som hun pådrog sig i en turnering i sidste uge.

Yastremska forsvarer sig dog mod Wozniackis kritik. Ukraineren blev skadet i hoften i WTA-turneringen i sidste uge i Adelaide, hvor hun nåede finalen, og under Australien Open er skaden ifølge Yastremska blot blevet værre.

Hun påpeger videre, at hun da kunne have taget endnu en timeout senere i kampen, 'hvis jeg virkelig ville forsøge at bryde hendes rytme'.

Med sejren er Caroline Wozniacki altså nu klar til tredje runde i sin sidste turnering. I tredje runde venter en overraskende modstander i skikkelse af tunesiske Ons Jabeur, der ligger nummer 78 på verdensranglisten.

Det blev til en dansk sejr i to tennisspilleres hidtil eneste indbyrdes møde, og det andet møde finder sted en gang på fredag, tidlig morgen eller formiddag.