Lettere absurde scener udspillede sig for rullende kameraer, da Nicklas Bendtner og Rosenborg BK endelig udtalte sig om voldsanmeldelsen mod den danske angriber. Bendtner havde på forhånd nedfældet en tekst, han lidt hakkende læste op.

Budskabet var dog klart: Han er ked af hændelsen og beklager, at han ikke undgik at havne i situationen, der natten til søndag fandt sted i København.

Men sagen er ikke slut for Nicklas Bendtner endnu – den er kun lige begyndt.

Rosenborg BK har i første omgang handlet, som den skal, oven på de seneste, tumultariske døgn. Klubben har ikke fyret Bendtner med omgående virkning – den afventer det danske retsvæsens behandling af sagen og lader sagen gå sin gang.

Nicklas Bendtner kom med en udtalelse tirsdag eftermiddag.
Nicklas Bendtner kom med en udtalelse tirsdag eftermiddag. Foto: Pedersen, Terje
Vis mere

Indtil der er faldet en endelig afgørelse, indgår Nicklas Bendtner på lige fod med de andre spillere i truppen, og han kan i princippet spille i weekenden, hvis han bliver klar til det. At Bendtner i øjeblikket kæmper med en skade, gør dog, at han sandsynligvis ikke kommer i spil i den nærmeste fremtid. Det lever begge parter trods alt nok fint med.

Mens Rosenborg BK altså parkerer sagen for nu, lader Nicklas Bendtner fremadrettet sin nye forsvarsadvokat, Anders K. Nemeth, om at udtale sig på vegne af ham.

Egentligt sad man under pressemødet med fornemmelsen af, at Bendtner gerne ville uddybe sine synspunkter i sagen, og da de danske journalister spurgte ham direkte, var han tæt på at begynde at svare, inden Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, afbrød og tog ordet.

Nicklas Bendtner skal ikke rode sig ud i lange forklaringer og risikere, at der kan tolkes på hans udtalelser. Situationen er højspændt.

Nicklas Bendtner ønskede ikke at svare på yderligere spørgsmål fra pressen.
Nicklas Bendtner ønskede ikke at svare på yderligere spørgsmål fra pressen. Foto: Pedersen, Terje
Vis mere

Sagen er heller ikke sort-hvid, og Bendtner-lejren har selv bidraget til en anden fortælling i sagen ved mandag aften at lade kæresten, Philine Roepstorff, levere parrets version af hændelsen med taxichaufføren. Indirekte er Bendtner altså kommet på banen med sin forklaring, og han erklærer sig officielt uskyldig i sagen.

Nicklas Bendtners forsvarsadvokat er Anders K. Nemeth, der tidligere har haft blandt andre Peter Brixtofte, Stein Bagger og Henrik Qvortrup som sine klienter. Nemeth forsvarede også modekongen Erik Brandt, der dengang var tiltalt for vold. Her fik Anders K. Nemeth sin klient frifundet.

Valget af advokat vidner om, at Nicklas Bendtner vil stå så stærkt som overhovedet muligt i den alvorlige sag. Han har brug for særlig kyndig assistance, for i den kommende tid skal Bendtner ud i forsvar i den konkrete voldsanmeldelse, og karrieren er reelt på spil.

Dømmes Bendtner, ser det meget sort ud for ham, både i klubregi og på det danske landshold.